Pronađeno i oproštajno pismo? Ruski biznismen nađen mrtav u dvorištu zgrade, sumnja se na samoubistvo!
Mihail Rogačev, Foto: Printscreen/ X/ Visegrad24

ISTRAGA U TOKU

Pronađeno i oproštajno pismo? Ruski biznismen nađen mrtav u dvorištu zgrade, sumnja se na samoubistvo!

Prema preliminarnim podacima, Rogačev je skočio kroz prozor.

Objavljeno: 11:03h

Mihail Rogačev, bivši potpredsednik za korporativno upravljanje naftne kompanije Jukos (Yukos), pronađen je mrtav u Moskvi. Telo je pronađeno u subotu ujutru u dvorištu zgrade u kojoj je živeo. Prema preliminarnim podacima, Rogačev je skočio kroz prozor. Okolnosti smrti se još istražuju, ali se sumnja na samoubistvo.

Telegram kanal MAŠ navodi da je Rogačev bolovao od teškog oblika raka. U stanu je navodno pronađeno i oproštajno pismo. Lenta.ru prenosi da je Rogačev u oproštajnom pismu opsovao lekare i uputio poslednje pozdrave supruzi. Sestri je poslao i poruku u kojoj se požalio da se ne oseća dobro.

Rogačov je diplomirao na Moskovskom institutu za čelik i legure 1982. godine. Od 1996. do 2007. godine bio je na više rukovodećih pozicija u raznim podružnicama Jukosa, uključujući poziciju generalnog direktora Centra za istraživanje i razvoj. Zatim je radio kao izvršni direktor Grupacije ONEKSIM, a bio je i šef Ruskog fonda za tehnološki razvoj, piše Index.hr.

Inače, Jukos je bio u vlasništvu Mihaila Hodorkovskog, tada najbogatijeg Rusa. Hodorkovski je uhapšen 2003. i osuđen na 10 godina zatvora zbog utaje poreza. I dalje kaže da je protiv njega pokrenut sudski proces jer je finansirao opoziciju. Jukos je ugašen 2007.

Bonus video:

12:51

Eutanazija - pravo na dostojanstvenu smrt ili moralni greh?

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.