Čuvenog fotoreportera koji je izveštavao o sukobima tokom rata u Jugoslaviji ubio sin! Izbo ga na smrt, pa...
Pol Lou, Foto: Milos Tesic/ATAImages

OGLASILA SE POLICIJA

Čuvenog fotoreportera koji je izveštavao o sukobima tokom rata u Jugoslaviji ubio sin! Izbo ga na smrt, pa...

Pol Lou (60), fotoreporter koji je izveštavao o sukobima, uključujući i Bosnu tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, pronađen je mrtav na popularnoj pešačkoj stazi na planinama San Gabrijel 12. oktobra

Objavljeno: 15:32h

Britanski ratni fotograf izboden je na smrt u Kaliforniji, a za njegovo ubistvo uhapšen je njegov sin tinejdžer, saopštila je policija.

Pol Lou (60), fotoreporter koji je izveštavao o sukobima, uključujući i Bosnu tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, pronađen je mrtav na popularnoj pešačkoj stazi na planinama San Gabrijel 12. oktobra.

Lou je izboden u vrat, saopštila je policija.

Njegov sin Emir Lon (19) viđen je kako se odvozi sa lica mesta, a onda je kasnije učestvovao u saobraćajnoj nesreći nekoliko kilometara dalje pre hapšenja, saopštila je kancelarija šerifa okruga Los Anđeles.

On je optužen za ubistvo i trebalo bi da se prvi put pojavi pred sudom u Kaliforniji u sredu, saopštilo je okružno tužilaštvo Los Anđelesa.

Do ubadanja fotoreportera došlo je u 15.28 sati po lokalnom vremenu, prenosi Sky news.

Policajci koji su odgovorili na poziv pronašli su "odraslog muškarca koji je zadobio traumu gornjeg dela torzoa", nastavilo je šerifovo odeljenje.

"Žrtva je proglašena mrtvom na licu mesta. Odrasli muškarac je viđen kako se udaljava sa lica mesta i nakon toga je učestvovao u samostalnom saobraćajnom sudaru nekoliko kilometara dalje. Muškarac je priveden do dalje istrage", navodi policija.

Odeljenje za ratne studije na Kraljevom koledžu u Londonu, gde je Lou bio gostujući profesor, saopštilo je da će im nagrađivani fotoreporter "puno nedostajati".

Tokom svoje dugogodišnje karijere izveštavao je o udarnim vestima širom sveta, uključujući pad Berlinskog zida, oslobađanje Nelsona Mandele, uništenje Groznog. Svojim objektivom pratio je i rat u BiH devedesetih, pa su njegove fotografije bile deo postavke izložbe "Labirint devedesetih" Istorijskom muzeju u Sarajevu.

Bonus video:

04:53

Sudski veštak i advokat o podizanju optužnice za ubistvo Danke Ilić

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.