Sofija (14) krvnički tukla baku koja je umrla od povreda: Došla je iz Ukrajine u SAD, rat ju je jako pogodio, ali..
Sofija i baka Jevgenija, Foto: scallywagandvagabond

odbrana tvrdi da joj nedostaje majka

Sofija (14) krvnički tukla baku koja je umrla od povreda: Došla je iz Ukrajine u SAD, rat ju je jako pogodio, ali..

Četrnaestogodišnja devojčica iz Floride optužena za smrt svoje osamdesetogodišnje bake, koju je nasmrt pretukla hodalicom i kaišem ranije ove godine, tretiraće se kao odrasla osoba, objavila je kancelarija državnog tužioca okruga Brauarda u saopštenju za javnost u sredu

Objavljeno:

Sofija Koval, četrnaestogodišnja tinejdžerka iz Ukrajine, biće osuđena kao odrasla osoba, optužena za ubistvo iz nehata svoje bake Jevgenije Koval, koju je pretukla u stanu u Loderlejd Lejkersu na Floridi.

Četrnaestogodišnja devojčica iz Floride optužena za smrt svoje osamdesetogodišnje bake, koju je nasmrt pretukla hodalicom i kaišem ranije ove godine, tretiraće se kao odrasla osoba, objavila je kancelarija državnog tužioca okruga Brauarda u saopštenju za javnost u sredu.

Sofija Koval iz Ukrajine, navodno je nasmrt pretukla svoju baku Jevgeniju Koval u njenom stanu u Loderdejl Lejksu u maju, nakon ponovnog susreta sa svojim ocem u Sjedinjenim Državama, posle izbijanja rata u toj zemlji.

Tokom sudskog pojavljivanja u sredu ujutru, sudija je izrekao da se tinejdžerki odredi optužba za ubistvo iz nehata, i da će četrnaestogodišnjakinja biti suđena kao odrasla osoba. Tinejdžerka se prethodno suočavala sa optužbom za ubistvo drugog stepena.

"Žrtva je već umirala i ona joj je pomogla da umre."

Sofiji Koval je određen pritvor bez prava na kauciju u okružnom zatvoru Brauard, a odbrana i tužilaštvo su se složili sa ovom odlukom.

Na dan bakine smrti, 23. maja, otac Sofije Koval rekao je da je ostavio svoju ćerku tinejdžerku sa svojom majkom i otišao kod prijatelja oko 19 časova. Kada se kasnije te večeri vratio, starica je bila pronađena pretučena i puna modrica.

Tokom napada, Jevgenija Koval je zadobila 15 ogrebotina na vratu i licu, modrice na rukama, nogama i šakama, krvarenje sa desne strane vrata i ruku, kontuzije i krvarenje na skalpu, kao i krvarenje u mozgu. Umrla je od zadobijenih povreda.

Autopsija je utvrdila da je smrt osamdesetogodišnje žene rezultat ubistva.

Prema policijskom izveštaju o hapšenju, tinejdžerka je rekla svom ocu da ju je baka ogrebala, i da je "udarila žrtvu nekoliko puta kaišem" u samoodbrani. Zatim je počela da plače, rekavši da joj je "žao zbog onoga što je učinila."

U izveštaju o hapšenju, tinejdžerka je navodno nekome na ukrajinskom rekla da je "žrtva već umirala i da joj je ona pomogla da umre." Ta osoba je rekla da ukrajinska reč koju je tinejdžerka koristila nema dobar prevod na engleski, ali da je to ono što je rekla.

Sofija Koval
foto: scallywagandvagabond

Problemi u ponašanju zbog rata u Ukrajini

Tokom policijskog ispitivanja, otac je rekao da je uzeo mobilni telefon svojoj ćerki neposredno pre incidenta kako bi je disciplinovao, ostavljajući ćerku i žrtvu same u stanu.

Otac je brinuo o svojoj bolesnoj i staroj majci, koja je boravila u njegovom stanu na adresi NW 41st Strit. U nekom trenutku, devojka, koja je ostala u Ukrajini nakon izbijanja rata, pridružila se svom ocu u Sjedinjenim Državama, dok je njena majka ostala u Velikoj Britaniji.

Otac je rekao da veruje da problemi u ponašanju njegove ćerke proističu iz onoga što je videla u ratu i zbog odsustva majke, izvestio je Law & Crime.

U vreme smrti svoje bake, u izveštaju o hapšenju je zabeleženo da je tinejdžerka bila "vrlo uznemirena i da je povremeno delovala agresivno. Takođe je bila u stalnom pokretu. U tom trenutku je izgledalo da Sofija Koval pati od mogućeg psihotičnog napada."

Porodična prijateljica, koja se predstavila kao gospođa Džonson, rekla je za Local 10 News u maju da je incident bio "nešto neuobičajeno" za tinejdžerku.

- Ona prolazi kroz mnogo toga jer želi da bude sa svojom majkom, koja je u Velikoj Britaniji. Ne može da dođe ovde," rekla je Johnson.

Otac Sofije Koval rekao je da je njegova majka bila draga žena koja nikada nije oklevala da pomogne drugima.

Iako je maksimalna kazna za ubistvo iz nehata 15 godina zatvora, ukoliko bude osuđena, tinejdžerka bi mogla biti osuđena na kazne u okviru sistema za maloletnike.

- U okviru maloletničkog sistema, svaka osoba koja bude proglašena krivom i osuđena morala bi biti puštena nakon maksimalno tri godine, i mogla bi biti pod nadzorom u zajednici do svoje 21. godine - saopštila je kancelarija državnog tužioca.

- Pošto nije državljanka SAD, mogla bi biti podložna deportaciji.

Šerifov ured okruga Brauard je u kontaktu sa ukrajinskim konzulatom u vezi sa ovim slučajem.

Bonus video:

03:07

Stručnjaci o masovnom odlasku ratnih dobrovoljaca sa prostora Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.