Forenzičari otkrili detalje nalaza obdukcija tela iz Jablanice: Jedno kida srce u paramparčad!
Jablanica, Foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC

jablanička katastrofa

Forenzičari otkrili detalje nalaza obdukcija tela iz Jablanice: Jedno kida srce u paramparčad!

Forenzičari iz Trebinja i Foče su identifikovali i obukovali ljude poginule u polavama u Jablanici

Objavljeno: 14:53h

Forenzičari iz Trebinja i Foče, dr Dražen Damjanjuk i dr Boris Pejić, identifikovali su i obdukovali 20 ljudi koji su poginuli u katastrofalnim poplavama u Jablanici u BiH.

"Nijedan od njih nije imao klasično utapanje, već su svi stradali od zapušenja grkljana i dušnika zemljom i muljem, ili su stradali od mehaničkih povreda, zadobijajući teške prelome od stena i drugog materijala koji je padao po njima", kazao je Damjanjuk, potvrdivši da ni on, ali ni njegov kolega, nisu ustanovili nijedno klasično utapanje.

Damajnjuk i Pejić su radili po spiskovima nestalih Jablaničana, pa je Damjanjuk obdukovao i bračni par koji je pronađen zagrljen, Perić je radio na lešu nastradale trudnice u sedmom mesecu trudnoće, ali su, kako kažu, i jedan i drugi, iako su do sada radili na brojnim "teškim slučajevima", ovaj posao uradili sa dosta teških emocija.

"Nas dvojica smo obradili i osam leševa iz jedne iste familije, iz koje je ostao samo jedan dečačić, tako da je sve to skupa jako potresno, ali, to je naš posao", kazao je dr Damjanjuk.

1 / 9 Foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC

O tome koliko je i fizički i psihički teško bilo odraditi ovaj posao govori i detalj koji je izneo doktor Damjanjuk.

"Koliko je na leševima bilo zemlje i mulja možda najbolje govori podatak da je za jedan leš mom pomoćniku trebalo pola sata da ga pripremi za obdukciju", kaže Damjanjuk.

Bonus video:

00:37

Poplave u BiH

(Espreso/ Nezavisne/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.