Ovo je muškarac uhapšen zbog sumnje da je hteo da ubije Trampa: Imao je da kaže samo jedno! (FOTO)
Vem Miler, Foto: Printscreen/ Društvene mreže

drama u americi

Ovo je muškarac uhapšen zbog sumnje da je hteo da ubije Trampa: Imao je da kaže samo jedno! (FOTO)

Tajna služba je rekla da Tramp nije bio u opasnosti tokom mitinga

Objavljeno:

Naoružani osumnjičeni, koji je uhapšen na putu ka mitingu Donalda Trampa u Kaliforniji, demantovao je tvrdnju lokalnog šerifa da je želeo da ubije bivšeg predsednika, nazivajući optužbe "s***em".

Vem Miler (49) navodno je tvrdio da podržava Trampa dan nakon što su mu u subotu popodne stavili lisice u blizini skupa u dolini Koačele na kontrolnom punktu - gde su zamenici šerifa pronašli par oružja i municiju u njegovom automobilu.

Dok šerif Čad Bjanko veruje da su njegovi zamenici zaustavili treći pokušaj atentata protiv kandidata republikanaca na izborima, Miler je rekao da je "šokiran" optužbama.

"Ove optužbe su potpuno s***e. Ja sam umetnik, ja sam poslednja osoba koja bi bilo kome izazvala bilo kakvo nasilje i povredu", rekao je on.

Miler je rekao da ga je na miting pozvao šef stranke GOP okruga Klark i da je nosio Trampovu majicu i šešir kada je naleteo na vlasti na kontrolnom punktu.

Oružje, sačmarica i napunjeni pištolj, kupljeni su 2022. za ličnu zaštitu, rekao je Miler za medije.

Rekao je da je policajcima rekao da nosi vatreno oružje u gepeku – iz ljubaznosti – pre nego što su ga zaustavili i naterali da napusti auto. Auto je zatim "pretresen" nakon što ga je zamenik obavestio da želi da se uveri da je oružje legalno kupljeno, tvrdi on.

Miler, registrovani republikanac koji se neuspešno kandidovao za funkciju u Nevadi 2022. godine, takođe je negirao da je pokazao lažnu medijsku propusnicu na kontrolnom punktu - kako je šerif tvrdio - ali je umesto toga ponudio "posebnu propusnicu za ulaz".

Stanovnik Las Vegasa rekao je da nije obavešten zbog čega je priveden, a tek nakon što je više sati zadržan u pritvoru, dozvoljeno mu je da pozove advokata. Rekao je da se tada prisetio incidenta dok je bio pred agentima FBI i Tajne službe, koji su navodno želeli da ga intervjuišu.

Vem Miler
Vem Miler foto: Printscreen/ Društvene mreže

Miler je optužen zbog ilegalnog posedovanja vatrenog oružja i pušten je uz kauciju od 5.000 dolara.

Tajna služba smatra da je malo verovatno da je Miler pokušavao da ubije 45. predsednika i da FBI ne ispituje incident kao pokušaj ubistva, rekli su izvori za The Post.

Tajna služba je rekla da Tramp nije bio u opasnosti tokom mitinga.

Da podsetimo, Tramp je bio meta dva potvrđena pokušaja ubistva u samo tri meseca.

Bivšeg predsednika je u julu tokom mitinga u Pensilvaniji u uvo pogodio metak naoružanog napadača Tomasa Kruksa. A u septembru je Rajan Rut optužen da je pokušao da ubije predsednika dok se krio sa pištoljem u blizini Trampovog golf terena na Floridi pre nego što ga je tajna služba primetila.

Bonus video:

06:21

KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA! Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.