Ubijen Izraelac u Libanu!
Vojska Izraela, ilustracija, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

smrt

Ubijen Izraelac u Libanu!

Asošijeted pres javlja da je to prva zvanična potvrda Bejruta da izraelske snage izvode kopnenu operaciju u Libanu

Objavljeno:

Izraelska vojska je objavila da je jedan vojnik poginuo u sukobu s Hezbolahom, što je prva izraelska žrtva u juče započetoj kopnenoj operaciji u Libanu.

Libanska vojska je nešto ranije saopštila da su izraelske snage danas ušle 400 metara na teritoriju Libana i da ubrzo se povukle.

Asošijeted pres javlja da je to prva zvanična potvrda Bejruta da izraelske snage izvode kopnenu operaciju u Libanu.

Izraelska vojska je danas saopštila da su kopnene snage podržane vazduhoplovnim snagama ubile ekstremiste u bliskoj borbi, ali nije rečeno gde.

Glavni portparol Hezbolaha Muhamed Afif je novinarima na mestu izraelskih napada iz vazduha na bejrutska južna predgrađa, rekao da je Hezbolah "jutros vodio herojsku borbu" protiv izraelskih vojnika.

Afif je obećao da će razorena područja biti obnovljena i "bolja i lepša nego što su bila".

Tako je i 2006. godine govorio i bivši lider Hezbolaha Hasan Nasralah koji je ubijen u izraelskom napadu prošle nedelje kada je ta borbena organizacija više od mesec dana ratovala s izraelskom vojskom.

Dan pošto je Iran ispalio baražnu raketnu vatru na Izrael, a Izrael počeo, kako tvrdi, "ograničene kopnene" upade u Liban ciljajući pripadnike Hezbolaha, Bliski istok se približio regionalnom ratu od kojeg se već dugo strahuje, smatra Asošijeted pres.

Prekogranična razmena vatre Izraela i Hezbolaha je gotovo svakodnevna od 8. oktobra 2023, dan posle napada palestinskog Hamasa iz Gaze na jug Izraela, kada je poginulo 1.200 ljudi, a oteto više od 250 i zatočeno u Gazi.

Više od 41.000 Palestinaca poginulo je u Gazi u ratu s Izraelom.

Bonus video:

33:00

CENTRALNI DNEVNIK 01.10.2024

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.