"Snimao je silovanja, pozlilo mi je kad sam videla": Mučna ispovest žene monstruma - niko u njega nije posumnjao!
Adam Briton, Foto: FACEBOOK / Planet / Profimedia

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO PLANETU

"Snimao je silovanja, pozlilo mi je kad sam videla": Mučna ispovest žene monstruma - niko u njega nije posumnjao!

Po presudi koja je izrečena u avgustu, tokom šest godina njen bivši suprug ne može biti uslovno pušten iz zatvora

Objavljeno:

Bivša supruga stručnjaka za krokodile koji je silovao i mučio desetine pasa prekinula je ćutnju i medijima ispričala kako je bilo živeti s čovekom za čije je mučne zločine saznala od advokata, a detalje tek iz medija.

Britanski zoolog Adam Briton (53) osuđen je u avgustu na deset godina zatvora u Australiji nakon što je priznao krivicu po 63 tačke optužnice, uključujući okrutnost prema životinjama i posedovanje materijala o zlostavljanju dece.

Briton, koji je radio na programima za BBC, uhapšen je u aprilu 2022. godine nakon što je policija pretresla imanje koje je delio sa suprugom i kolegenicom Erin.

Snimao silovanje i mučenja životinja

Snimio je sebe dok je silovao, mučio i ubio čak 42 psa tokom 18 meseci pre hapšenja. Neke od tih snimaka je objavio na internetu.

Erin je bila na službenom putu kad joj je suprug uhapšen i to je saznala od njegovog advokata.

- Kad mi je rekao za šta se tereti, moj mozak to nije mogao da prihvati. Bila sam u šoku, pozlilo mi je, nisam mogla da razgovaram - rekla je Erin za Dejli Mejl.

Odmah nakon toga, podnela je zahtev za razvod braka. Priznala je kako godinama njihov brak nije bio funkcionalan - nisu spavali u istoj sobi, niti su bili intimni. No, iako su se udaljili, i dalje joj je bilo teško da poveruje da je njen muž spreman za takve postupke.

"Zlostavljao je životinje dok nisam bila kući"

- Još uvek ne mogu da shvatim kako neko može biti tako pokvaren, tako zao. Uništio mi je celi život. Policija mi je rekla da je on zlostavljao životinje kad mene nije bilo kući, ja sebi svakog dana postavljam isto pitanje: 'Zašto nisam znala za to? Šta sam propustila, šta nisam videla'. Pokušavam da se prisetim svih događaja u zadnjih nekoliko godina i da vidim jesam li zanemarila neki znak. Ali, nisam, nije bilo upozorenja - rekla je Erin.

Njen sad već bivši suprug sve je radio proračunato: pse je kupovao onlajn, a prodavačima je tvrdio da će im pružiti dom pun ljubavi. Niko u njega nije posumnjao.

- On nema nikakvu svest o tome šta je ispravno ili pogrešno. Ljuta sam i uzrujana, posebno zato što ništa nisam mogla da učinim. Odlučila sam da ću sav gnev kojeg osećam da uložim u borbu za prava životinja. Ako postoji tama u svetu, mora postojati i svetlo, a ja verujem da se moramo boriti za dobre stvari - dodala je.

Adam Briton
Adam Briton foto: RICHARD GRANDE / AFP / Profimedia

Po presudi koja je izrečena u avgustu, tokom šest godina njen bivši suprug ne može biti uslovno pušten iz zatvora. Nakon toga je to moguće. Na suđenju je rekao kako je bio depresivan pre nego je počeo da snima filmove na kojima se vidi kako siluje, muči i ubija pse. Ipak, sudija je to odbio - rekao je da nema dokaza za njegovu depresiju. Osim kazne zatvora, odredio je i da muškarac više nikada neće smeti da ima kućnog ljubimca.

Bonus video:

04:49

Aman čoveče, zašto mi ubijaš psa? Vlasnik nasmrt izbodene životinje za Kurir: Iz daleka sam začuo jauk, a kada sam prišao...

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.