Susret koji su svi čekali: Tramp i Zelenski se sastali u Njujorku, bivši predsednik SAD odmah izustio OVO!
Donald Tramp i Volodimir Zelenski, Foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE, EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

tenzije nikad jače

Susret koji su svi čekali: Tramp i Zelenski se sastali u Njujorku, bivši predsednik SAD odmah izustio OVO!

Susret je bio u Trampovom tornju u Njujorku, dan nakon što se potpredsednica Kamala Haris sastala sa ukrajinskim liderom i pružila mu podršku

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas u Njujorku sa republikanskim kandidatom za predsednika SAD Donaldom Trampom.

Dugoočekivani sastanak došao je u trenutku pojačane tenzije između njih dvojice zbog razmimoilaženja oko ameriške podrške Ukrajini u ratu sa Rusijom.

Nakon što su zajedno stigli u konferencijsku salu, Tramp je rekao da je "činjenica da smo danas zajedno veoma dobar znak".

Susret je bio u Trampovom tornju u Njujorku, dan nakon što se potpredsednica Kamala Haris, Trampova demokratska protivnica na predsedničkim izborima, sastala sa ukrajinskim liderom i pružila mu podršku.

Kamal Haris i Donald Tramp
Kamal Haris i Donald Trampfoto: Tayfun Coskun / AFP / Profimedia

Bliži se dan izbora, a Tramp i Harisova zauzimaju različite stavove o podršci Ukrajini u trećoj godini njenog rata sa Rusijom.

Tramp je insistirao na tome da SAD treba da "izađu" i prekinu svoje mešanje u rat u Ukrajini.

Današnji sastanak umalo nije otkazan, uprkos tome što je kancelarija Zelenskog saopštila da je nešto ipak planirano tokom posete ukrajinskog lidera Generalnoj skupštini UN.

U intervjuu za Njujorker koji je objavljen ranije ove nedelje, Zelenski je implicirao da Tramp ne razume sukob. On je rekao da je Trampov potpredsednik Džej Di Vens "previše radikalan" i da se u suštini zalagao da Ukrajina "prinese žrtvu" tako što bi se "odrekla svojih teritorija".

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Tramp je u sredu u Severnoj Karolini rekao da bi "svaki pa i najgori dogovor bio bolji od onoga što imamo sada".

Dok su Tramp i Vens kritikovali podršku SAD Ukrajini, drugi republikanci podržali su Kijev i ocenili da je podrška u interesu Amerike.

Bonus video:

06:21

KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA! Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.