Poznata mesara odlazi u stečaj, katanac na vrata nakon 200 godina rada: Prve kupce su poslužili 1815. godine, tuga!
Mesara, Foto: Beta Milan Timotić

AUFIDERZEN

Poznata mesara odlazi u stečaj, katanac na vrata nakon 200 godina rada: Prve kupce su poslužili 1815. godine, tuga!

Radnici su morali da budu otpušteni jer je kompanija morala da pokrene stečaj

Objavljeno:

Poznata nemačka mesara otišla je u stečaj. Nakon 200 godina rada, mesara Holzapfel mora zauvek da zatvori svoja vrata. To je težak udarac i za radnike i za verne kupce.

U ovoj mesari ubuduće više niko neće moći da kupuje. Radnici su morali da budu otpušteni jer je kompanija morala da pokrene stečaj. Ova tradicionalna mesara je prve kupce poslužila još 1815. godine. Nakon više od 200 godina, radnici i ljubitelji mesnih proizvoda moraju da kažu poslednje zbogom. Bankrot nije mogao da se izbegne iako se u početku se čak činilo da ima neke nade, prenosi Feniks magazin.

Prevarant, Mesara, Prodavnica
foto: prentscraeen

Prema medijskim izveštajima kompanija se potpuno oporavila. U početku su se stvari nastavile u skladu s tim. Kako bi se privuklo što više potrošača, između ostalog su napravljene i korekcije cena. Međutim, sada je jasno da donete promene nisu donele dugoročni uspeh.

Kako mediji javljaju, stečaju kompanije doprineli su različiti činioci. To uključuje, na primer, opšti pad potražnje za mesnim proizvodima. Biljne alternative sve su traženije, posebno među mladim kupcima, ali troškovi energije i proizvodnje verovatno više nisu bili podnošljivi. Uopšteno, ekonomska situacija doprinela je činjenici da je mesara Holzapfel morala da zatvori sve svoje poslovnice.

Dalje se navodi kako su radnici obavešteni o nelikvidnosti. Stečajem je pogođeno 80 radnika, a svi su morali da budu otpušteni.

Bonus video:

09:52

Poverenik upozorava: Zloupotrebe Zakona o informacijama porasle za 400%, advokati masovno zarađuju!

(Espreso/Biz portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.