"Na radost brojnih NATO poslušnika": Nakon Putina i Medvedev bljuje vatru - Rusi zapenili kao nikad, svet u šoku!
Dmitrij Medvedev, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

OPASNO, OPASNO

"Na radost brojnih NATO poslušnika": Nakon Putina i Medvedev bljuje vatru - Rusi zapenili kao nikad, svet u šoku!

Ažuriranje ruske nuklearne doktrine je događaj koji se očekivao, poručio je bivši ruski predsednik

Objavljeno:

Odluku o upotrebi nuklearnog oružja doneće vrhovni komandant, a to će zavisiti od procene različitih faktora, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući detalje dopunjene ruske nuklearne doktrine, o kojoj je u sredu govorio ruski predsednik Vladimir Putin.

Medvedev je istakao da je ažuriranje ruske nuklearne doktrine "događaj koji se očekivao".

Prema njegovim rečima, o predloženim izmenama nuklearne doktrine Rusije koje se odnose na masovno lansiranje i prelazak granice Ruske Federacije vazdušno-kosmičkim sredstvima protivnika treba da razmišljaju, ne samo u Kijevu, već i svi neprijatelji Moskve, koji guraju svet ka nuklearnoj katastrofi.

"Ekvivalentna nuklearna zaštita biće uspostavljena za Belorusiju kao našeg najbližeg saveznika, na 'radost' Poljske i brojnih NATO poslušnika", napisao je Medvedev na Telegramu.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Artem Priakhin / Zuma Press / Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom odvraćanju rekao da nuklearna trijada (nuklearno strateško oružje na kopnu, moru i u vazduhu) ostaje najvažnija garancija bezbednosti države i građana, kao i instrument za održavanje strateškog pariteta i ravnoteže snaga u svetu.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Profimedia

"Rusija je uvek imala visoku odgovornost u pristupu upotrebi nuklearne sile, ovo je ekstremna mera za zaštitu suvereniteta zemlje", rekao je Putin.

Bonus video:

04:29

Sada je prelomni period, zato je pojačan intezitet ofanziva Analiza rusko-ukrajinskog fronta: Putin ima OVAJ cilj pre jeseni!

(Espreso/ RT Balkan/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.