Odbili da ih ukrcaju na let zbog ovog sićušnog detalja na pasošu: Ne biste verovali šta je u pitanju! (FOTO)
Šon Feres i Bruk, Foto: Printscreen/ Facebook/ Sean Ferres

odmor iz snova se pretvorio u noćnu moru

Odbili da ih ukrcaju na let zbog ovog sićušnog detalja na pasošu: Ne biste verovali šta je u pitanju! (FOTO)

Osoblje je tvrdilo da je pasoš "nečitljiv", ali da par može uzeti kasniji let bez dodatnih troškova dok oni sređuju problem

Objavljeno:

Australijanac Šon Feres i njegova devojka Bruk su krenuli na aerodrom na Gold Coast-u uzbuđeni zbog putovanja na Bali. Međutim, ono što je trebao biti odmor iz snova ubrzo se pretvorilo u noćnu moru kad je osoblje aviokompanije "Virgin Australia" odbilo da ih ukrca zbog mrlje od kafe na njenom pasošu, piše Unilad.

Osoblje je tvrdilo da je pasoš "nečitljiv", ali da par može uzeti kasniji let bez dodatnih troškova dok oni sređuju problem. Rečeno im je da nazovu korisničku podršku kompanije kako bi promenili let, a Feres tvrdi da je osoblje naznačilo da se nisu pojavili na letu za koji im je odbijen ulazak.

Karte za sve letove sledećeg dana te aviokompanije bile su rasprodane pa su na kraju morali da potrođe 3.000 australijskih dolara (1.845 evra) kako bi kupili karte za let kompanijom "Jetstar" i krenuli u 5:50 ujutro sledećeg dana.

Prošli kontrolu s istom putovnicom

"Zanimljivo, Jetstar nije imao problema sa pasošem, baš kao ni 100 drugih letova na kojima smo bili. Sleteli smo na Bali, prošli e-prolaz sa njenim pasošem bez ikakvih problema", objasnio je mladić.

"Iznenađuje me da se 25 godina nakon izuma interneta - u doba u kojem čak i telefon od 500 dolara ima napredno prepoznavanje lica - još uvek oslanjamo na krhki komad papira da bismo napustili zemlju", zaključio je.

Iz kompanije tvrde da je mrlja prekrila broj pasoša i mesto rođenja. Dodali su i kako su im prebacili novac za let pošto na kraju nisu rezervisali karte za sledeći let.

Bonus video:

03:31

ISTEKAO VAM JE PASOŠ NEPOSREDNO PRED PUT? Nije sve izgubljeno, evo kako možete da ga izvadite u MINUT DO 12

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.