Pogubljen jedan od najvećih monstruma na svetu: Zbog onoga što je uradio će vam se okrenuti želudac!
Trevis Džejms Mjulis, Foto: Handout / AFP / Profimedia

MONSTRUM

Pogubljen jedan od najvećih monstruma na svetu: Zbog onoga što je uradio će vam se okrenuti želudac!

Tako je Travis postao četvrti zatvorenik pogubljen u "najprometnijoj državi sa smrtnom kaznom" ove godine i šesnaesti u SAD

Objavljeno:

U Teksasu je u utorak pogubljen jedan od najvećih monstruma na svetu Trevis Džejms Mjulis, koji je pre 16 godina ubio svog sina, koji je tada imao svega tri meseca.

Tako je Travis postao četvrti zatvorenik pogubljen u "najprometnijoj državi sa smrtnom kaznom" ove godine i šesnaesti u SAD. On je pogubljen smrtonosnom injekcijom i proglašen je mrtvim u 19.01 čas.

Osuđen je za ubistvo svog sina Elije, kojeg je mučio, gazio do smrti i ostavio kraj zida na obali u Galvestonsu, popularnoj turističkoj destinaciji južno od Hjustona.

Mjulis, tada dvadesetjednogodišnjak, rekao je da je "pukao" jer beba nije prestajala da plače. Osuđenik je iskoristio svoje poslednje obraćanje da se zahvali i iskaže ljubav svojim voljenima, između ostalog i majci ubijenog deteta, prenosi USA Today.

Naime, on je preduzeo "pravne korake" da ubrza svoju smrtnu kaznu, koju je nazvao "potpomognutim samoubistvom" i da ne žali zbog toga, ali da je požalio što je ubio svog sina Eliju.

- Žalim zbog odluke da oduzmem život svom sinu. Izvinjavam se majci mog sina, porodici žrtve - rekao je on i dodao: - Nemam zle misli za sud, pravosudni sistem, tužilaštvo ili izvršni protokol. Moral izvršenja je između vas i Boga... Moja odluka me je dovela ovde. Spreman sam upravniče.

Šon Nolan, Mjulisov advokat, rekao je da je njegov klijent oduvek prihvatao odgovornost za stravičan zločin koji je počinio. Džek Roudi, okružni tužilac okruga Galveston, rekao je da je utorak obeležilo "dugo očekivano ispunjenje presude koju je donela porota koja je saslušala sve dokaze".

A činilo se da je "pun ljubavi i brige"

Kerlolin Entriken, baka ubijenog Elijaha, umrla je dve godine pre nego što je Mjulis pogubljen. Za nju je Elijah bio najdivnija i najlepša beba.

- Imao je čelično plave oči, preslatku riđu kosu. Znam da su sve bebe lepe, ali on je bio predivan - pričala je baka.

Entriken je dobila priliku da poseti svog unuka nekoliko nedelja nakon njegovog rođenja i mesec dana pre nego što je ubijen, putujući u Teksas iz severnog Nju Džersija. Mjulis je delovao "pun ljubavi i brige“ tokom prve posete, rekavši na sudu da su "izgledali kao mlada porodica na izletu".

Trevis Džejms Mjulis
Trevis Džejms Mjulisfoto: Handout / AFP / Profimedia

Za šta je Trevis Mjulis osuđen?

Trevis Mjulis je rekao da je "pukao" kada je ubio svog sina. On je policiji Filadelfije četiri dana nakon ubistva ispričao kako nije mogao Elijaha da natera da prestane da plače i da je mislio da je jedini način da ga natera da se smiri bio da ga ubije, pokazuju sudski spisi.

Tog jutra, Trevis je rekao da mora da izađe da bi razbistrio glavu. Poveo je Eliju sa sobom i odvezao se na jug prema Galvestonu, gde se zaustavio u osamljenom delu duž zida uz more. Ali tada je njegov sin počeo da plače i nije mogao da ga natera da prestane, rekao je policiji.

Trevis je maltretirao i gušio bebu pre nego što je izvukao Eliju iz automobila, spustio ga na zemlju i gazio mu po glavi, navodi se u sudskim spisima. Odbacio je sedište automobila i telo svog sina na drugu stranu zida, a zatim je pobegao iz države.

On se sam predao nekoliko dana kasnije, nudeći detaljno priznanje vlastima u Filadelfiji. Mjulis je izručen nazad u Teksas, osuđen za ubistvo i osuđen na smrt u martu 2011.

Bonus video:

04:15

ŽENA IZ HRVATSKE ZVALA SRPSKO TUŽILAŠTVO I TVRDI DA JE DANKA ILIĆ ŽIVA Rajko Nedić otkrio najnovije informacije: Osumnjičeni će biti optuženi za teško ubistvo

(Espreso/ USA Today/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.