Zelenski u javnost izneo nikad strašnije stvari! Sprema se totalno rasulo! Planeta na nogama, Putin će pregoreti!
Volodimir Zelenski i Putin, Foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo Vadim Ghirda AP, Ukrainian Presidential Press Office via AP AP

traži samo jedno

Zelenski u javnost izneo nikad strašnije stvari! Sprema se totalno rasulo! Planeta na nogama, Putin će pregoreti!

Zelenski će sutra američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i Kongresu SAD u Vašingtonu predstaviti detalje svog "plana pobede" čiji je cilj završetak ruske invazije

Objavljeno: 09:52h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je u utorak Savet bezbednosti UN da primora Rusiju da sklopi mir sa Kijevom, osuđujući Iran i Severnu Koreju kao saučesnike u ratu protiv njegove zemlje."Rusija se može samo naterati na mir, a to je upravo ono što se mora učiniti: primorati Rusija na mir", rekao je Zelenski.

Dok je fokus zasedanja Generalne skupštine UN na Bliskom istoku, ukrajinski predsednik nastoji da zadrži međunarodnu pažnju na Ukrajini, gde rat traje dve i po godine.

Zelenski će sutra američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i Kongresu SAD u Vašingtonu predstaviti detalje svog "plana pobede" čiji je cilj završetak ruske invazije.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: PrintScreen/ Twitter/ Володимир Зеленський

Zelenski je optužio Iran i Severnu Koreju za pomoć ruskoj ratnoj mašineriji.

"Rusija nema legitiman razlog, apsolutno nikakav, da od Irana i Severne Koreje de fakto čini saučesnike u svom zločinačkom ratu u Evropi, da sa njihovim oružjem ubija nas, Ukrajince", rekao Zelenski.

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzija izjavio je da "zapadne zemlje nisu mogle a da još jednom ne zatruju atmosferu", pokušavajući da zaokupe vreme temom Ukrajine.

Entoni Blinken
Entoni Blinkenfoto: Profimedia

Šef američke diplomatije Entoni Blinken pozvao je međunarodnu zajednicu da deluje kako bi se osudila vojna pomoć Teherana i Pjongjanga Moskvi.

Ta pomoć predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da "nanese pokolj, patnju i propast nevinim ukrajinskim muškarcima, ženama i deci", rekao je Blinken.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je da Peking "nije strana u sukobu".

"Kina nije ni izazvala ukrajinsku krizu niti je učestvovala u ukrajinskoj krizi. Kina je uvek bila na strani mira", rekao je on, odbacivši optužbe SAD o kineskoj podršci Rusiji.

Bonus video:

00:14

Zelenski došao na sastanak sa svim liderima

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.