Netfliks izbacio seriju o braći Menandez koji su ubili roditelje: Tvrde da ih je otac zlostavljao na gnusan način!
Braća Menendez, Foto: KIM KULISH / AFP / Profimedia

misterija od slučaja

Netfliks izbacio seriju o braći Menandez koji su ubili roditelje: Tvrde da ih je otac zlostavljao na gnusan način!

Nakon što je policija došla u njihov dom, Lajl i Erik su rekli da su bili u bioskopu i gledali "Betmana" za vreme ubistva svojih roditelja

Objavljeno: 08:23h

Na Netflliksu je izašla nova kriminalistička serija "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story". Reč je o drugoj sezoni antologijske serije "Monster". Prva sezona pratila je serijskog ubicu Džefrija Dahmera koja je stekla ogromnu popularnost.

O čemu se radi u drugoj sezoni?

Druga sezona prati braću Lejla i Erika Menendeza, koji su u avgustu 1989. godine ubili svoje roditelje. Nakon što je policija došla u njihov dom, Lajl i Erik su rekli da su bili u bioskopu i gledali "Betmana" za vreme ubistva svojih roditelja. Slučaj braće Menendez jedno je od najpoznatijih suđenja u američkoj istoriji. Ovo ubistvo i suđenje od samog početka do danas fasciniraju javnost i medije.

Podsećamo, braća Menandez, koja su pre skoro tri decenije šokirala Sjedinjene Američke Države brutalnim ubistvom svojih roditelja, u jednom trenutku se se sreli nakon tog strašnog događaja. Ovaj put iza rešetaka kalifornijskog zatvora.

Erik Menendez (47) prebačen je u istu zatvorsku jedinicu u kojoj se nalazi njegov 50-godišnji brat i suučesnik u ubistvu roditelja, Lajl Menendez. Braća su osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog dvostrukog ubistva – u oca su ispalili šest hitaca, a u majku čak deset.

Erik i Lajl
foto: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Braća su 1989. godine, kada su imala samo 18 i 21 godinu, ubila svoje bogate roditelje Josea i Kiti Menendez u vili u Beverly Hillsu. Nakon presude više se nisu videli. Kada su se prošle nedelje ponovo sreli u San Diegu, zaplakali su.

"Moći će da se vide kao i svi drugi zatvorenici u ustanovi", izjavio je tada glasnogovornik zatvora Teryi Thornton. Kao partnere u zločinu, braću su razdvojili 1996. godine jer su smatrali da bi mogli zajedno pobeći.

Tokom suđenja, tužilaštvo je tvrdilo da su mladići ubili svoje bogate roditelje zbog nasledstva od više miliona dolara, ali njihovi advokati su ih branili tvrdeći da se radilo o osveti jer je otac godinama seksualno zlostavljao mlađeg sina Erika. Ipak, na sudu zlostavljanje nikada nije dokazano.

Erik i Lajl
foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Braća su uhapšena nakon što je devojka psihologa kod kojeg je dolazio Erik prijavila mladića zbog pretnji lekaru. Snimak razgovora sa psihologom, na kojem su razgovarali o ubistvima, kasnije je prihvaćen kao dokaz na sudu.

Suđenje je počelo 1993. godine, ali nakon što porota dva puta nije uspela da donese odluku, 1995. godine slučaj je ponovo vraćen na početak.

U februaru 2018. godine Lajl je premešten iz zatvora u Severnoj Kaliforniji u San Diego, gde se nalazi 3900 zatvorenika, ali braća nisu bila u istom krilu i nisu se videla sve jednog trenutka.

Erik i Lajl
foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

"Majci još nisam oprostio", rekao je Lajl Menendez.

Prema rečima Roberta Randa, novinara koji prati njihov slučaj od 1989. godine, braća su briznula u plač čim su se videla. Dok su bili razdvojeni, nije im bilo dozvoljeno ni da se čuju telefonom, ali su pisali pisma jedan drugom i igrali šah preko e-maila, kako je Lajl Menendez otkrio za ABC. Teško je optužio svoju majku koja je, prema njegovim rečima, zataškavala zlostavljanje koje je njen suprug činio sinu.

"Volim svoju majku i još uvek plačem zbog nje, ali joj nisam oprostio. Donela je niz pogrešnih odluka i odlučila je da ćuti o onome što se dešavalo. Kakva je to majka koja može da dopusti tako nešto?", rekao je Lajl.

Bonus video:

00:28

Koraima Tores upravo je sletela na beogradski aerodrom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.