Šimpanza majci otela novorođenče i odnela je sa sobom u šumu: Prizor koji su zatekli će vam okrenuti stomak!
Šimpanza, Foto: Profimedia

HOROR

Šimpanza majci otela novorođenče i odnela je sa sobom u šumu: Prizor koji su zatekli će vam okrenuti stomak!

Iz istraživačkog centra su rekli da je od početka godine evidentirano šest napada šimpanza na ljude unutar rezervata

Objavljeno:

Ljudi koji žive nedaleko od istraživačkog centra za šimpanze u Gvineji juče su uništili objekat nakon što je jedna žena rekla da joj je životinja usmrtila novorođenče, rekli su upravitelji centra.

Gnevna gomila opljačkala je zgradu, uništavajući i paleći opremu, među kojom su bili dronovi, računari i više od 200 dokumenata, rekli su iz uprave.

Očevici su kazali da je gomila reagovala na vest po kojoj je tri kilometra od prirodnog planinskog rezervata Nimbe pronađeno unakaženo telo bebe. Rezervat je na UNESCO-ovom popisu svetske baštine.

Majka deteta: Radila sam u polju kad mi je šimpanza prišla sa leđa i ondela mi bebu u šumu

Detetova majka, Seni Zogba, Reutersu je kazala da je radila u polju kada joj je sa leđa prišla šimpanza, ugrizla je i odnela njenu bebu sa sobom u šumu.

Lokalni ekolog Alidjiou Sila rekao je da sve manje zalihe hrane u rezervatu Nimba životinje teraju da češće napuštaju zaštićena područja, što povećava i verovatnost od napada na ljude.

Istraživački centar: Od početka 2024. evidentirano šest napada šimpanza na ljude unutar rezervata

Iz istraživačkog centra su rekli da je od početka godine evidentirano šest napada šimpanza na ljude unutar rezervata. Šume Gvineje, Liberije i Siera Leonea u zapadnoj Africi dom su najveće populacije kritično ugrožene vrste zapadnoafričke šimpanze.

Procenjuje se da se broj šimpanza ove vrste primata u razdoblju između 1990. i 2014. smanjio za čak 80 posto. Podaci su to Međunarodne unije za očuvanje prirode.

Bonus video:

02:40

VESNA ZMIJANAC ŠOKIRALA IZJAVOM O SVOJIM POROCIMA: Bila sam kao majmun, morala sam sve da probam! Jednom kolegi je poklanjala sve

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.