Udar na Izraelce nakon napada na Bejrut: "Ne pridaju važnosti nikakvim humanitarnim, pravnim ili moralnim obzirima"
Liban, Foto: Rabih DAHER / AFP / Profimedia

sukob

Udar na Izraelce nakon napada na Bejrut: "Ne pridaju važnosti nikakvim humanitarnim, pravnim ili moralnim obzirima"

Agencije prenose da je u udaru na južno predgrađe Bejruta, gde je uporište Hezbolaha danas popodne ubijeno osam, a ranjeno 59 ljudi

Objavljeno:

Premijer Libana Nadžib Mikati optužio je danas Izrael da ne "pridaje važnosti nikakvim humanitarnim, pravnim ili moralnim obzirima" nakon što je objavljeno da je visokorangirani operativac Hezbolaha Ibrahim Akil ubijen u izraelskom udaru u Bejrutu.

SAD su obećale nagradu od sedam miliona dolara za informaciju o Akilu zbog njegove uloge u bombaškom napadu na barake američkih marinaca 1983. godine u kome je poginulo preko 300 ljudi, te vođenje pregovora o američkim i nemačkim taocima u Libanu 80-tih godina, preneli su izraelski mediji.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je ranije danas da SAD nisu informisane unapred o planu Izraela da izvede napad u kojem je Akil ;ubijen.

Agencije prenose da je u udaru na južno predgrađe Bejruta, gde je uporište Hezbolaha danas popodne ubijeno osam, a ranjeno 59 ljudi.

Bonus video:

05:05

NAPAD RUSIJE JE BIO UPOZORENJE UKOLIKO ZELENSKOM ZAPAD ODOBRI OVAJ USLOV Stručnjaci: Putin će biti primoran na kompromis?

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.