Morska neman ugrizla ženu na Kanarskim ostrvima: Plivala u moru, a onda je usledio horor koji ju je koštao života!
Morski pas, Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER

strašno!

Morska neman ugrizla ženu na Kanarskim ostrvima: Plivala u moru, a onda je usledio horor koji ju je koštao života!

Morski pas nedavno je ubio 16-godišnjaka na Jamajci

Objavljeno: 20:41h

Nemačka turistkinja preminula je nakon što ju je u ponedeljak ugrizao morski pas dok je plivala u blizini španskih Kanarskih ostrva.

Tridesetogodišnjakinja je izgubila nogu u napadu, a kasnije je preminula od srčanog udara dok ju je prevozio španski spasilački helikopter, rekao je portparol obalne straže za AFP.

Napadnuta dok je plivala pored plovila

Plovila je britanskim katamaranom Atlantikom nekih 278 nautičkih milja jugozapadno od ostrva Gran Kanarija kada je naišao morski pas.

Napadnuta je dok je plivala pored katamarana, javlja Reuters. Hitne službe primile su upozorenje u 12:55 sa pozivom na medicinsku evakuaciju i poslale su vojni avion i helikopter nakon što su kontaktirale i marokansku obalnu stražu.

Žena je ukrcana u helikopter oko 18 sati i bila je upućena u bolnicu u grad Las Palmas na Gran Kanariji kada je umrla, rekao je portparol. Veb sajt za praćenje plovila vesselfinder.com pokazao je da je brod, Dalliance Chichester, napustio luku Las Palmas 14. septembra.

Morski pas nedavno je ubio 16-godišnjaka na Jamajci. Napadi morskih pasa su retki, s ukupno 69 potvrđenih neprovociranih napada širom sveta i 14 smrtnih slučajeva prijavljenih prošle godine, prema Međunarodnoj datoteci o napadima morskih pasa, kojom upravljaju Prirodnoistorijski muzej Floride i Američko društvo Elasmobranch.

U izveštaju se navodi da je neproporcionalan broj ljudi umro od ugriza morskog psa u Australiji prošle godine u poređenju s drugim zemljama. U Australiji se dogodilo oko 22% svetskih neprovociranih napada morskih pasa u 2023. Smrtonosni napad dogodio se manje od mesec dana nakon što je morski pas ubio 16-godišnjeg srednjoškolca na Jamajci.

U julu je surfer ostao bez noge nakon što ga je napala velika bela psina u Australiji. Mesec dana pre toga, surferka Tamayo Perry umrla je nakon što je zadobila smrtonosne povrede u napadu morskog psa kod ostrva Oahu na Havajima.

Bonus video:

02:40

MALE UBICE POSTAJU PLEN VEĆIH AJKULA! Stručjak za bezbednost o divljanju maloletnika: HVATA ME JEZA zbog početka školske godine!

(Espreso/Index.hr/D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.