Putin razmatra, izneo je predlog koji se tiče jačanja ruske vojske: Evo o čemu se talno radi i šta je krajni cilj!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/ Youtube/ Baku TV | RU

opasnost od totalnog rata

Putin razmatra, izneo je predlog koji se tiče jačanja ruske vojske: Evo o čemu se talno radi i šta je krajni cilj!

Putin je naglasio da Rusija posvećuje veliku pažnju jačanju vojske i flote i dodao da se realizuje program njihove sveobuhvatne modernizacije

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak o razvoju Oružanih snaga u uslovima specijalne vojne operacije. On je predložio da se razmotri jačanje i podizanje borbene gotovosti vojske.

„Razgovaraćemo danas o pitanjima povezanim sa jačanjem i podizanjem borbene gotovosti Oružanih snaga a sutra ćemo nastaviti rad u jedno od odbrambenih preduzeća u Sankt Peterburgu“, rekao je on.

Putin je naglasio da Rusija posvećuje veliku pažnju jačanju vojske i flote i dodao da se realizuje program njihove sveobuhvatne modernizacije.

„Veliku pažnju posvećujemo tehničkoj modernizaciji armije i flote. Radi se o modernizaciji o poboljšavanju taktičko-tehničkih karakteristika oružja i tehnike, kao i perspektivama za proizvodnju novih visoko preciznih modela, uz uzimanje u obzir i iskustva naših snaga u specijalnoj vojnoj operaciji“, naveo je ruski predsednik.

Ruska vojska
Ruska vojskafoto: Nebojša Mandić

To u praksi znači da će vojska dobijati serijske modele oružja i oklopne tehnike, avijacije, sistema za otkrivanje protivnika i kontrabaterijsku borbu, komunikacionih sistema.

„Tu su, naravno, i različiti bespilotni sistemi, strateški i teški, kao i mali i minijaturni“, naveo je Putin.

Kako je dodao, Oružane snage treba da se popunjavaju dobro obučenim i pripremljenim vojnicima, a to uključuje i nove vojne oblasti.

Bonus video:

04:27

PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1 Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI

(Espreso/Kurir.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.