Uključeni alarmi za poplave, situacija nikako nije dobra! Voda progutala prve kuće!
Poplave u Austriji, Foto: Printscreen/x/TheNationalIndependent

poplave

Uključeni alarmi za poplave, situacija nikako nije dobra! Voda progutala prve kuće!

Profesionalna vatrogasna jedinica neprekidno radi

Objavljeno: 10:23h

Alarm za poplave aktivirao se u Beču. Reka Beč se izlila iz korita u 14. okrugu i poplavila prve kuće. Neprestana kiša i oluje opterećuju hitne službe vatrogasne brigade. U poslednjih nekoliko sati, profesionalna vatrogasna služba Beča morala je da obradi više od 1.100 intervencija u oblasti grada Beča. Situacija je posebno opasna u oblastima Wienfluss i Liesingbach.

Profesionalna vatrogasna jedinica neprekidno radi

Hitne službe bečke profesionalne vatrogasne brigade pozvane su u više od 1.100 intervencija u poslednja 24 sata. Otprilike polovina tih intervencija bila je zbog padavina, a druga polovina zbog vetra. Sve su to bile standardne operacije, poput oborenog drveća, polomljenih grana, prodora vode u zgrade, podrume i podzemna parkirališta, prenosi Heute.

Prve kuće poplavljene

Povećanje nivoa reka Beč i Lizingbah i dalje predstavlja opasnost u ovom području. U 14. okrugu, duž Ludvigase, reka Beč se već izlila iz korita i poplavila prve kuće. Do nekih zgrada sada se može doći samo čamcem, a ljudi su morali biti evakuisani u ranim jutarnjim satima. Vatrogasna služba očekuje veliki obim operacija i pozvala je dodatno osoblje.

Bečka vatrogasna brigada je pod velikim opterećenjem zbog stalnih kiša i nevremena. Dunavski kanal se izlio. Situacija je posebno opasna na rekama Beč i Lizingbah, gde su prve kuće već poplavljene, a stanovnici evakuisani.

Bonus video:

01:57

POPLAVE U PEKINGU: Ulice u predgrađima glavnog grada Kine prekrivene muljem i blatom

(Espreso/Telegraf/A.G./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.