Udar novih sankcije: Stejt department teško optužuje!
Zgrade srušene u ratu, Foto: EPA NEIL HALL

na meti sankcija

Udar novih sankcije: Stejt department teško optužuje!

Stejt department je saopštio da je RT proširio svoje sajber delovanje novom jedinicom koja je povezana sa ruskom obaveštajnom službom

Objavljeno: 22:05h

Američki Stejt department objavio je večeras uvođenje novih sankcija protiv ruskog državnog medija RT i optužio ga da radi ruku pod ruku sa vojskom Rusije, kao i da rukovodi kampanjama za prikupljanje sredstava iz koje se finansira nabavka oružja i vojne opreme za invazione trupe u Ukrajini.

Mada je RT odranije na udaru sankcija zbog širenja propagande Kremlja i dezinformacija, današnje tvrdnje Stejt departmenta ukazuju da uloga ovog medija seže dublje od nastojanja da se uspostavi uticaj.

RT
RTfoto: Profimedia

Naime, kako je izjavio državni sekretar SAD Entoni Blinken, RT je deo ruske ratne mašine i nastojanja da se podriju demokratski saveznici Amerike. RT je, prema navodima američkih vlasti, kreirao sajtove koji izigravaju legitimne sajtove za vesti a sa kojih se šire dezinformacije i propaganda u Evropi, Africi i drugde.

Stejt department je saopštio da je RT proširio svoje sajber delovanje novom jedinicom koja je povezana sa ruskom obaveštajnom službom.

Bonus video:

02:09

SANKCIJE RUSIJI IMAJU BUMERANG EFEKAT NA SAMU EVROPU Obrknežev odgonetnuo: Zbog toga, državama se stvaraju UNUTRAŠNJI problemi

(Espreso/ Beta/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.