Moraće da plati gorivo za avion: Kako je jedan čovek uspeo da zaradi ovako bizarnu kaznu?
Aerodrom, Foto: EPA STEPHANIE LECOCQ

incident

Moraće da plati gorivo za avion: Kako je jedan čovek uspeo da zaradi ovako bizarnu kaznu?

Ni čovek ni avio-kompanija nisu javno imenovani, niti je precizirano šta je tačno uradio da bi mu bila određena tako visoka kazna

Objavljeno:

Problematični putnik aviona kažnjen je na neuobičajen način - moraće da nadoknadi avio-kompaniji troškove goriva.

Prema navodima australijske federalne policije, tada 32-godišnji muškarac iz Zapadne Australije napravio je pometnju tokom leta iz Perta za Sidnej. Zbog toga je avion morao da se okrene i vrati u Pert, što je značilo da je pilot bio primoran da potroši više goriva nego što je planirano.

Sada je putniku naređeno da plati 8.630 australijskih dolara (5.806 američkih dolara) avio-kompaniji kako bi pokrio troškove potrošenog goriva. Prekršajni sud u Pertu ga je kaznio i novčano sa 6.055 dolara, što znači da zbog lošeg ponašanja u vazduhu mora da plati 11.861 dolara, znatno više od onoga što je potrošio na kartu.

- Ovaj incident bi trebalo da posluži kao upozorenje da loše ponašanje u avionu može imati veliku cenu za prestupnika - rekla je Šona Dejvis, vršilac dužnosti nadzornika AFP-a u saopštenju.

Aerodrom
Aerodromfoto: EPA MICHAEL REYNOLDS

Incident se dogodio 25. septembra 2023. godine, ali je trebalo oko godinu dana da slučaj protiv neposlušnog putnika prođe kroz australijski pravni sistem.

Ni čovek ni avio-kompanija nisu javno imenovani, niti je precizirano šta je tačno uradio da bi mu bila određena tako visoka kazna.

Putnik se izjasnio krivim po jednoj tački za loše ponašanje u avionu i jednoj tački za nepoštovanje bezbednosnih uputstava.

Bonus video:

01:55

U BUDUĆNOSTI NEĆE BITI VOJNIH PILOTA! Pukovnik u penziji ukazao na novu ratnu doktrinu SAD: Ovo je poslednji avion sa posadom

(Espreso/24sedam/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.