Dramatično na Svetoj Gori: Požar van kontrole, vatra stigla do naselja (VIDEO)
Požar na Svetoj Gori, Foto: Flashnews Gr/Printscreen

POŽAR

Dramatično na Svetoj Gori: Požar van kontrole, vatra stigla do naselja (VIDEO)

Dva tima šumskih komandosa i još jedan helikopter

Objavljeno:

Na Svetoj Gori izbila su danas dva požarai, a vatra je van kontrole i stigla je do naselja u mestu Hanija, zbog čega je naređena evakuacija.

Mobilizovano je više vatrogasnih brigada i tri helikoptera, ali jak vetar otežava gašenje. Zapalilo se nisko rastinje između obale i hotelskih kompleksa na Atosu.

Vatra je spalila i automobile kao što se vidi na snimku ispod.

Vatrogasci uprkos naporimna nisu uspeli da lokalizuju požar na Svetoj Gori koji se širi ka naselju i hotelima, zbog čega je služba za uzbunjivanje 112 poslala poruku za hitnu evakuaciju.

Turisti napuštaju hotele sa prtljagom, a gusti dim koji se nadvio nad mestom otežava disanje. Posebno su upozoreni svi koji su u blizini trga Platania u Hanijii na zapadu, da se kreću ka zapadu prema Geraniju starim putem jer je vatra stigla u neposrednu blizinu kuća.

Prema informacijama uzbuna je podignuta za tri velika hotelska objekta koji se nalaze na tom području. Vlasti su nešto ranije naredile evakuaciju ovih hotela koji su bili puni turista.

Mobilisano je 29 vatrogasaca sa 11 vozila, a iz vazdzuha deluju 2 vatrogasna helikoptera. Gašenje požara se nastavlja uz pojačavanje protivpožartnih snaga, zemaljskih i vazdušnih, Mobilisano je još 19 vozila iz susednih mesta.

Dva tima šumskih komandosa i još jedan helikopter. Na požarištu deluju ukupno tri helikoptera. Požar je izbio u podne u oblasti Arapi na Svetoj Gori.

Bonus video:

01:42

CRNA GORA U POŽARIMA! VETAR IH RASPLAMSAVA, vatrogasci sinoć imali pune ruke posla! Kurir saznaje koja su najugroženija mesta

(Espreso/Blic/Ethnos/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.