Putin opet odbijen! Kada su mu rekli "ne" uradio je samo jedno, nakon njegove odluke sve je jasno
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

rusija

Putin opet odbijen! Kada su mu rekli "ne" uradio je samo jedno, nakon njegove odluke sve je jasno

Predsednik Rusije je prošle godine nekoliko puta odlagao zvanične posete Ankari

Objavljeno:

Predsednik Vladimir Putin odlaže posetu Turskoj zbog zahteva da njegov avion bude u pratnji ruskih borbenih aviona, piše “Mid ist aj”, a prenosi Telegram kanal RBK.

Predsednik Rusije je prošle godine nekoliko puta odlagao zvanične posete Ankari, prenosi dalje RBK, navodeći da je zahtev Moskve teško ispuniti pošto je Turska članica NATO i kada bi ruski borbeni avioni ušli u turski vazdušni prostor - to bi značilo da bi ih NATO video kao neprijateljske mete.

Rusija je takođe tražila od Turske da se zbog Putinove zvanične posete zatvori vazdušni prostor Turske, rekao je jedan od izvora portala "Mid list aj".

Takođe se navodi da su turski i ruski zvaničnici vodili pregovore oko Putinovog dolaska u Ankaru u oktorbru, ali je ta poseta, upravo zbog zahteva Kremlja, sada malo verovatna.

Turska, navodi se dalje, je ponudila da pošalje svoje borbene avione koji bi sačekali ruskog predsednika kada uđe u vazdušni prostor i koji bi mu bili pratnja do sletanja.

Bonus video:

04:29

Sada je prelomni period, zato je pojačan intezitet ofanziva Analiza rusko-ukrajinskog fronta: Putin ima OVAJ cilj pre jeseni!

(Espreso/B92/RBKTelegram/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.