Uhapšeni Albanac i Bosanac koji su pobegli sa psihijatrije: Sakrili se tamo gde niko nije očekivao
Nemačka policija, Foto: Bodo Marks / AFP / Profimedia

hapšenje

Uhapšeni Albanac i Bosanac koji su pobegli sa psihijatrije: Sakrili se tamo gde niko nije očekivao

Hapšenjem Elera i Bećirija svi begunci sui za rešetaka jer su dvojica Nemaca prethodno uhapšeni u Austriji

Objavljeno:

Nemačke vlasti saopštile su danas da su uhapšeni Denis Eler (31), državljanin Bosne i Hercegovine, i Zećir Bećiri (27) sa Kosmeta, nakon uspešne saradnje sa turskim vlastima.

Reč je o beguncima sa nemačke psihijatrijske klinike u bavarskom Štraubingu koji su 17. avgusta sa još dvojicom nemačkih državljana pobegli nakon što su inscenirali talačku krizu.

Naime, kako prenose nemački mediji, njih dvojica su locirana na potpuno neočekivanoma mestu: migrantskom centru na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske.

Dalje se navodi da su rukovodioci migrantskog centra u gradu Edirne primetili dvojicu migranata sa neobičnim poreklom, tačnije, nisu dolazili iz uobičajenih zemalja odakle je većina migranata.

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: AEDT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tek nakon što su ih legitimisali i detaljno proverili shvatili su da se radi o beguncima koje traže nemačke vlasti te da za njima postoji aktivna poternica.

Denis Eler je jutros deportovan u Nemačku i već je sproveden u zatvor u Bavarskoj, dok se Bećiri nalazi u pritvoru gde čeka na deportaciju.

Podsetimo, prije tri sedmice su pobegla četiri osuđenika iz psihijatrijske ustanove "Lerhenhajd" u bavarskom gradu Štraubingu, u kojoj se leče lica koja imaju psihološke i probleme zavisnosti. Oni su pobegli tako što su naterali jednog člana osoblja te psihijatrijske ustanove da im otvori kapiju.

U saopštenju policije se navodi da su pobegli 31-godišnji državljanin BiH Denis Eler (31), Kilborn Moric (28) iz Nemačke, Jirimijas Angelo (28), takođe iz Nemačke i Bećiri Zećir (27) sa KiM.

Dvojica su u klinici zbog droge, a druga dvojica zbog krađe, rekao je portparol policije.

Hapšenjem Elera i Bećirija svi begunci sui za rešetaka jer su dvojica Nemaca prethodno uhapšeni u Austriji.

Bonus video:

03:15

POBEGLI OD UKRAJINSKOG RATA U NIŠ KOD JOVANOVIĆA Aleksandar je morao da pomogne Ani

(Espreso/Nezavisne/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.