Je l' se šali?! To što je Putin upravo rekao o Kamali Haris će obići planetu! A zatim je navalio i na Trampa!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

zanimljivo

Je l' se šali?! To što je Putin upravo rekao o Kamali Haris će obići planetu! A zatim je navalio i na Trampa!

Da li se predsednik Rusije šalio?

Objavljeno: 11:25h

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da podržava kandidatkinju demokrata Kamalu Haris za izbore u SAD u novembru.

"Američki predsednik Džozef Bajden preporučio je svojim biračima da podrže gospođu Haris, pa ćemo je i mi podržati", rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Kamala Hairs
Kamala Hairsfoto: EPA-EFE/CRAIG LASSIG

Putin je dodao da je republikanski kandidat i bivši predsednik Donald Tramp uveo brojna ograničenja i sankcije Rusiji.

On je takođe govorio i o pregovorima sa Kijevom zasnovanim na zaključcima razgovora iz 2022. u Istanbulu.

"Da li smo spremni da pregovaramo sa njima? Nikada nismo odbili", rekao je ruski predsednik na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

On je dodao da, ako se pojavi želja za pregovorima u Ukrajini, Rusija neće odbiti.

Vladimir Putin, Volodomir Zelenski, rat, Ukrajina, Rusija
foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo Vadim Ghirda AP, Ukrainian Presidential Press Office via AP AP

Međutim, kako je podvukao, ti razgovori bi trebalo da budu zasnovani na zaključcima pregovora održanih u proleće 2022. godine u Istanbulu.

Ruski predsednik je dodao da je osvajanje Donbasa u istočnoj Ukrajini prioritet broj jedan za Rusiju i naveo da ruska vojska potiskuje ukrajinske snage u regionu Kursk.

Govorio i o hapšenju Durova

Prema Putinovim rečima, potezi Francuske imaju „selektivni karakter“, prenosi agencija RIA Novosti. On je, na marginama ekonomskog foruma u Vladivostoku, rekao i da zna za pretenzije mnogih zemalja prema Durovu.

Putin je dodao da Rusija nije imala pritužbi na Durova, ali je napomenuo da bi ruska vlada takođe mogla da ima neka pitanja za osnivača Telegrama.

Pavel Durov
Pavel Durovfoto: Printscreen Instagram /Pavel

Govoreći o svom jedinom susretu sa Durovim, ruski predsednik je kazao da se sa njim sastao jednom, pre nekoliko godina, ali da od tada nisu bili u kontaktu. Putin je, kako je naveo, mislio da Durov živi u Moskvi, prenosi ruska agencija. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je prošlog meseca da ne zna da li su se Durov i Putin ikada sastali.

Francuske vlasti pokrenule su istragu protiv Durova u vezi sa korišćenjem platforme Telegram za krivične prestupe kao što su utaja i pranje novca i dečja pornografija. Advokat Pavela Durova ocenio je da je istraga protiv njega apsurdna.

Bonus video:

04:29

Sada je prelomni period, zato je pojačan intezitet ofanziva Analiza rusko-ukrajinskog fronta: Putin ima OVAJ cilj pre jeseni!

(Espreso/Beta/Agencije/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.