Najnovije informacije: Među ubijenima i 14-godišnja devojčica!
Lavov, ilustracija, Foto: Profimedia

strašno

Najnovije informacije: Među ubijenima i 14-godišnja devojčica!

Ruske snage su lansirale rakete i dronove na Kijev i Lavov, na zapadu Ukrajine, nedaleko od granice sa Poljskom

Objavljeno:

U ruskom napadu rano u sredu ujutro na Lavov ubijeno je sedmoro ljudi, uključujući troje dece, rekao je gradonačelnik Andrij Sadovi, preneo je Rojters.

Ranije je gradonačelnik rekao da je broj mrtvih porastao na pet, a da je 38 ljudi povređeno, saopštio je gradonačelnik Andrij Sadovij. Regionalni guverner Maksim Kozicki ranije je rekao da je među ubijenima 14-godišnja devojčica.

U napadu na Lavov su zapaljene stambene zgrade, a dve škole su oštećene, prenosi Ukrinform.

U napadu na Krivi Rog povređeno petoro

U ruskom raketnom napadu na civilni objekat u Krivom Rogu povređeno je pet osoba, među kojima je 10-godišnja devojčica, izjavio je predsednik Saveta za odbranu ovog grada Oleksandar Vilkul.

Kako je na "Fejsbuku" naveo načelnik oblasne vojne uprave Dnjepropetrovska Sergej Lisak, povređene su žene starosti 62, 83 i 84 godine, 70-godišnji muškarac i 10-godišnja devojčica.

Dete se nalazi u bolnici, a u napadu je oštećen hotel, prenosi Ukrinform.

Dronovima na Kijev i Lavov

Ruske snage su lansirale rakete i dronove na Kijev i Lavov, na zapadu Ukrajine, nedaleko od granice sa Poljskom, saopštile su danas ukrajinske vlasti, dok se poljski vojni avioni nalaze u stanju pripravnosti.

Očevici su za Rojters rekli da su čuli nekoliko eksplozija na periferiji Kijeva i Lavova, a tvrde da je u pitanju aktiviran sistem PVO.

Ukrajinski vojni zvaničnici rekli su da su odbrambene jedinice angažovane na odbijanju napada, a Kozicki je dodao da su u Lavovu oštećene stambene zgrade.

Istovremeno, Poljska je danas podigla vojne avione po treći put za osam dana kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora, navodi britanska agencija.

Bonus video:

56:21

REDAKCIJA 04.09.2024. 1. DEO

(Espreso/Blic/Agencije/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.