Kada priroda udari nema spasa: Broje se mrtvi, poginula i trudnica!
Oluja, ilustracija, Foto: RINA

strašno nevreme

Kada priroda udari nema spasa: Broje se mrtvi, poginula i trudnica!

Vetar tropske oluje "Jagi" duvao je danas 115 kilometara na sat severoistočno od grada Infanta

Objavljeno:

Najmanje devet osoba je nastradalo u poplavama i odronima koje je izazvala jaka kiša na Filipinima.

Nastava i rad institucija u Manili danas su obustavljeni.

Vetar tropske oluje "Jagi" duvao je danas 115 kilometara na sat severoistočno od grada Infanta u provinciji Kezon, prema meteorološkom uredu. Oluja se polako kreće ka regionu Luzon gde su vlasti upozorile na moguće bujične poplave i odrone.

Hiljade ljudi su upozorene da se pripreme za evakuaciju

Najmanje tri osobe uključujući jednu trudnicu su poginule kada je odron odneo dve male drvene kuće u kojima su živele na padini u gradu Antipolo. Četiri osobe su se udavila u nabujalim potocima, a dve u olujnom nevremenu u gradu Naga.

Portparol Nacionalne policije pukovnik Žan Fajardo rekao je novinarima da je 10 osoba povređeno u odronima u centralnim Filipinima.

U provincijama Cavite, južno od Manile, i Severni Samar, u centralnom delu zemlje, obalska straža gumenim čamcima evakuiše desetine ljudi.

Pomorski saobraćaj je privremeno obustavljen iz nekoliko luka zbog čega su ostale hiljade putnika, a nekoliko desetina letova aviona na domaćim linijama nije poletelo zbog oluje.

Po dvadesetak tajfuna i oluja godišnje pogodi Filipine koji su podložni i zemljotresima jer su na "pacifičkom vatrenom prstenu", gde spajanje kontinentalnih tektonske ploče izaziva i veliku aktivnost vulkana.

Bonus video:

47:26

REDAKCIJA 02.09.2024. 3. DEO

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.