Devojka koja je slavila nakon što je spasena iz zatočeništva Hamasa navukla bes javnosti: Osuli paljbu po njoj!
Noa i otac, Foto: Printscreen/ X/ @DahliaKurtz

rat

Devojka koja je slavila nakon što je spasena iz zatočeništva Hamasa navukla bes javnosti: Osuli paljbu po njoj!

Argamani je sada na slobodi i odlučila je proslaviti život organizovanjem velike letnje žurke sa porodicom i prijateljima

Objavljeno:

Četiri taoca oteta sa muzičkog festivala tokom napada Hamasa 7. oktobra prošle godine spašeno je u raciji u Gazi. Među spašenima je i 26-godišnja Noa Argamani, izraelska državljanka kineskog porekla. Snimak Noe kako vrišti i moli za život dok je Hamasovi vojnici otimaju s festivala na jugu Izraela postala je simbol napada.

Argamani je sada na slobodi i odlučila je proslaviti život organizovanjem velike letnje žurke sa porodicom i prijateljima, nakon što je provela 246 dana u Gazi. Tom prilikom pozvala je Hamas da oslobodi preostale taoce, uključujući njenog dečka Avinatana Ora, objavio je Times of Israel.

"Situacija nije idealna da se mi ovde zabavljamo dok rat i dalje traje... Dok su naši vojnici na bojnom polju i dok je još 209 talaca zarobljeno u Gazi, uključujući mog dečka Avinatana Ora, koji nam svima užasno nedostaje. Ali, u isto vreme srećna sam što mogu proslaviti život sa svima vama. Ova zabava je podsetnik da moramo ceniti svaki dan svog života i slaviti svaki trenutak dok smo ovde", izjavila je u snimku koji je preneo Channel 12.

Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se kritike zbog ove proslave.

"Više od 200 nedužnih palestinskih civila je poginulo kako bi se oslobodila Noa Argamani, a sada ona polugola pleše sa svojim ocem uz tehno muziku, dok je njen dečko još uvek u zatočeništvu. Kakvo poremećeno društvo", stoji u jednom komentaru.

"Hvatanje talaca civila je ratni zločin koji zaslužuje osudu bez obzira na stranu. No razlika je očita - palestinski taoci nakon oslobađanja izgledaju izmučeno, dok izraelski taoci, poput Noe Argamani, slave", piše u još jednom komentaru.

Na zabavi je Argamani bila opuštena, plesala je sa svojim ocem Jakovom, a okupljeni su ih podigli na ramena dok su plesali.

Od trenutka kada je oslobođena, Argamani je postala jedna od najglasnijih zastupnika razmene talaca između Izraela i Hamasa zalažući se za oslobađanje svog dečka i preostalih zarobljenika.

Bonus video:

07:15

NIJE U PITANJU MIR NEGO HOĆE LI POSTOJATI IZRAEL ILI HAMAS Lalić: Erdogan ostao po strani, zato opet daje ZAPALJIVE IZJAVE

(Espreso/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.