Bebu ostavila na klupi po paklenoj vrućini, pa nestala: Dete jedva preživelo, neviđeni užas kod komšija!
Beba, Foto: Andrey Ugadchikov / Alamy / Alamy / Profimedia

GDE ĆE JOJ DUŠA?

Bebu ostavila na klupi po paklenoj vrućini, pa nestala: Dete jedva preživelo, neviđeni užas kod komšija!

Žena, čiji identitet nije saopšten, tereti se da je svoju šestomesečnu bebu ostavila golu i dehidriranu na klupi dok su napolju bile paklene vrućine

Objavljeno:

Policija u Severnoj Makedoniji intenzivno traga za majkom koja je bebu ostavila na klupi na suncu, dok je napolju bilo više od 40 stepeni!

Stravičan slučaj zanemarivanja deteta dogodio se u Velesu pre nešto više od mesec dana, a majka je do dana današnjeg ostala nedostupna organima reda.

Žena, čiji identitet nije saopšten, tereti se da je svoju šestomesečnu bebu ostavila golu i dehidriranu na klupi dok su napolju bile paklene vrućine.

Nesrećno dete, u teškom zdravstvenom stanju, pronašao je prolaznik, koji je odmah alarmirao policiju.

Potvrđeno je da je osumnjičena majka napuštene bebe na osnovu DNK analize. Mediji pišu da je beba bila prebačena u bolnicu i da je osumnjičena čak došla i da je obiđe, ali je nakon toga nestala bez traga i o njoj se do dana današnjeg ništa ne zna.

"Osumnjičena je bebina biološka majka, koja je zapostavila svoje roditeljske dužnosti. Dete je napustila i to u trenutku kada su vani temperature bile preko 40 stepeni Celzijusa. Beba je ostavljena na klupi bez odeće. Dete je bilo neuhranjeno i dehidrirano", naveli su iz Tužilaštva u Velesu.

Kako ističu, dete je odmah prebačeno u bolnicu, a prognoze lekara bili su stravični.

"Dete je bilo u veoma lošem stanju. Beba je imala samo 4,5 kilograma, bila je vidno neuhranjena, sa tečnom stolicom, neprekidno je povraćala, a koža joj je bila suva", naveli su iz tužilaštva.

Prema navodima, majka ima 20 godina.

Beba je, nakon što je njeno zdravstveno stanje stabilizovano, smeštena u dom za nezbrinutu decu.

Bonus video:

11:36

KAKO SE ZAŠTITI OD VRUĆINA? Stručnjaci otkrivaju: Ljudi sa niskim pritiskom mogu imati ozbiljih problema! EVO ŠTA DA URADITE

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.