Požar u najvećoj ruskoj rafineriji nafte u Omsku: Sedam osoba povređeno, strahuje se da ima i poginulih!
Vatrogasci, Foto: Nemanja Nikolić

DRAMA U OMSKU

Požar u najvećoj ruskoj rafineriji nafte u Omsku: Sedam osoba povređeno, strahuje se da ima i poginulih!

Prema infirmacijama sa društvenih mreža, ogromna eksplozija čula se u nekoliko okruga grada u zapadnom Sibiru, koji se nalazi oko 2.700 km istočno od Moskve

Objavljeno:

Sedam osoba je povređeno, a jedna je u teškom stanju, nakon požara u ruskoj rafineriji nafte u Omsku.

"Požar u rafineriji u Omsku je pod kontrolom. Automatski sigurnosni sistem fabrike otkrio je požar u tehnološkoj opremi... Kompanija radi kao i obično", navodi se u saopštenju ove rafinerije, najveće u Rusiji.

Fabrika, koju kontroliše Gaspromnjeft saopštila je da požar neće uticati na njen plan proizvodnje, zahvaljujući dodatnim proizvodnim kapacitetima.

Prema infirmacijama sa društvenih mreža, ogromna eksplozija čula se u nekoliko okruga grada u zapadnom Sibiru, koji se nalazi oko 2.700 km istočno od Moskve.

Dva izvora upoznata sa detaljima kažu da je požar zahvatio jedinicu za destilaciju sirove nafte, CDU-11, jednu od dve najveće jedinice u fabrici. Druga primarna jedinica, CDU-10, već je bila neaktivna zbog požara početkom avgusta.

Uzrok požara još je nepoznat. Nekoliko ruskih rafinerija nafte našlo se u prethodnom periodu na meti ukrajinskih napada dronovima. Nezvanično, jedna osoba je poginula u požaru, ali te informacije zasad nisu potvrđene.

Bonus video:

04:12

SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA

(Espreso/ Kurir/ Rojters/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.