Poznato mesto sahrane ćerke milijardera Hane Linč!
Hana Linč, Foto: Printscreen/ Društvene mreže

poznato

Poznato mesto sahrane ćerke milijardera Hane Linč!

Na pristaništu u Porticellu, vatrogasci su aplaudirali svojim kolegama ronioocima koji su pretraživali more u potrazi za žrtvama.

Objavljeno:

Hana Linč, je poslednja žrtva brodoloma kod Porticella (Palermo), zarobljena u jednoj od kabina. Ronici Vatrogasne službe, koji neumorno rade na dnu mora od ponedeljka ujutru, na dubini od 50 metara, pronašli su beživotno telo poslednje nestale osobe.

Kola hitne pomoći sa telom 18-godišnje Hane je napustilo pristanište u Porticellu. Telo će biti odvedeno na groblje Rotoli u Palermu, gde je i telo njenog oca Majka Linča, britanskog preduzetnika koji je takođe poginuo u brodolomu. Kada bude pronađeno poslednje telo, Tužilaštvo u Termini Imerese će naložiti obdukciju sedam žrtava brodoloma u narednim satima. Istražitelji će obaviti testove na Medicinskom institutu Policlinico u Palermu.

Na pristaništu u Porticellu, vatrogasci su aplaudirali svojim kolegama ronioocima koji su pretraživali more u potrazi za žrtvama.

Majk Linč, Hana Linč
foto: Društvene mreže

Putnici su "poginuli kao pacovi", prema rekonstrukciji koju je napravilo Tužilaštvo u Termini Imerese, spremno da pokrene obaveštenja o istrazi za brodolom, katastrofu, višestruko ubistvo i nepažnju. Istražitelji proučavaju postupke i odluke komandanta broda Bayesian, 51-godišnjeg Novozelanđanina Džejmsa Katfilda, i prvog oficira, 22-godišnjeg Francuza Metjua Grifita, kako bi utvrdili koju su ulogu imali i kakvu odgovornost su nosili na brodu. Istražuje se i pozicija vlasnika broda. U ovoj fazi istrage, upis u registar osumnjičenih je neophodan kako bi se omogućilo imenovanje stručnih savetnika koji će učestvovati u istragama.

Telo Majka Linča, pronađeno juče u jednoj od kabina olupine, je danas izvučeno. U poslednjim satima britanski mediji izveštavaju da je tajkun razmišljao o prodaji superjahte za 30 miliona funti pre putovanja u Mediteran. Odlučio je da povuče brod sa tržišta u julu, neposredno nakon što je bio oslobođen optužbi za prevaru u Sjedinjenim Američkim Državama, i odlučio je da će letnji odmor provesti na brodu, zadržavajući pravo da ponovo razmotri odluku o prodaji na jesen. Gosti su pozvani na brod kako bi proslavili Linčovu pobedu na sudu, kao i kolege iz londonskog investicionog fonda Invoke Capital, kojim upravlja.

Porodica Linč zahvaljuje italijanskim vlastima

Nekoliko sati nakon otkrivanja tela poslednje osobe iz brodoloma broda Bayesian, Hane, 18-godišnje ćerke Majka Linča, porodica se u zvaničnoj izjavi zahvalila italijanskim vlastima i zatražila poštovanje njihove privatnosti.

"Kao članovi porodice Linč, osećamo se razočarani i šokirani i pružaju nam utehu i podršku porodica i prijatelji. Naše misli su trenutno sa svima pogođenima ovom tragedijom. Iskreno zahvaljujemo italijanskoj obalskoj straži, hitnoj pomoći i svima koji su doprineli spasavanju." "Sada tražimo," nastavlja se u izjavi, "da se poštuje naša privatnost u ovom vremenu neizmerne tuge."

Zahvale su uputili i iz 'Camper & Nicholsons', kompanije koja upravlja brodom Bayesian. "Zahvaljujemo svima koji su neumorno radili na spasilačkim operacijama," rekli su, podsećajući u saopštenju da je jahta "imala veoma nepovoljne vremenske uslove i potonula sa 22 osobe na brodu." "Neprekidni napori italijanske obalske straže, vatrogasaca, vojnog vazduhoplovstva i karabinjera, kao i ribara u blizini i drugih javnih tela, omogućili su spašavanje 15 osoba odmah nakon potonuća," naglašava brodarska kompanija.

'Camper & Nicholsons' takođe podseća da su osobe na brodu "bile kolege, prijatelji i cenjeni klijenti. Naša najdublja saučešća idu njihovim voljenima u ovom neverovatno teškom trenutku. Naš prioritet ostaje potpuna saradnja sa vlastima i pružanje podrške porodicama pogođenim ovim tragičnim gubitkom."

01:33

OVAKO SADA IZGLEDA JAHTA SADAMA HUSEINA! Iračanima sada služi za piknik


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.