Rodila mu troje dece, pa ga ostavila zbog učenika: Ovako je izgledao prvi muž Bridžit Makron, a kada je umro...
Bridžit Makron, Foto: Profimedia

FRANCUSKA

Rodila mu troje dece, pa ga ostavila zbog učenika: Ovako je izgledao prvi muž Bridžit Makron, a kada je umro...

Čak je i njegovu fotografiju na internetu nemoguće pronaći.

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron na meti je konzervativnog dela javnosti od kad je izabran na tu funkciju. Problem je njegov intimni život, tačnije prva dama, koja bi mogla da mu bude – mama.

Brižit Makron od supruga je starija 25 godina. Upoznali su se davno, kada mu je predavala književnost u srednjoj školi u Amjenu. On je tada imao 15 godina.

Dešava se da se učenici zaljube u profesorke, i obrnuto, a u ovom slučaju Emanuel je bio taj koji je načinio prvi potez kada je 1994. priznao Brižit šta oseća prema njoj. Ljubav je bila obostrana, ali nije išlo tako jednostavno, jer je profesorka bila u braku i imala je veliku porodicu. U početku su morali da se kriju od svih.

Ko je bio prvi muž Brižit Makron?

Za dve godine starijeg bankara Andre-Luija Ozijera udala se 1974. Dobili su troje dece: sina Sebastijana, inženjera, ćerke Lorans, koja je postala kardiolog, i Tifen, advokata. Interesantno je da je Lorans išla u istu srednju školu koju je pohađao Makron.

Iako je obožavala Emanuela, Brižit nije želela da se odrekne porodice. Umesto nje, braku je presudio Andre-Lui. No, parnica nije tekla ni glatko, ni brzo. Razvlačila se čitave decenije. Okončana je tek 2006, a naredne godine Brižit se udala za Makrona.

Sahranjen u najstožoj tajnosti

Prvi muž prve dame Francuske posle razvoda se izgubio iz javnosti. Odlučio se za takvu diskreciju, da niko nije uspevao da mu uđe u trag. Zna se samo da je umro krajem 2019. i da je sahranjen u najstrožoj tajnosti na groblju Per Lašez u Parizu. To je u kolumni za “Paris Match” otkrila njegova mlađa ćerka Tifen, ali skoro godinu dana kasnije. Ni danas nije poznato da li je Brižit prisustvovala ispraćaju.

Andre-Lui Ozijer cenio je svoju anonimnost više od svega, naročito kada je njegova bivša supruga postala prva dama i kada su mediji počeli da kopaju po njenom privatnom životu. Čak je i njegovu fotografiju na internetu nemoguće pronaći.

Bonus video:

01:39:55

NI PET NI ŠEST 13.08.2024

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.