Uložio sve da bi izlečio suprugu, upao u ogromne dugove i zamalo završio na ulici, a onda... Ovo će vas rasplakati!
Foto: Printscreen/ X/ @TONYxTWO

PRELEPO

Uložio sve da bi izlečio suprugu, upao u ogromne dugove i zamalo završio na ulici, a onda... Ovo će vas rasplakati!

Zaostajao je sa svim svojim računima i plašio se da će izgubiti svoj dom

Objavljeno:

Žena iz Nju Hempšira prikupila je više od 200.000 dolara za 90-godišnjeg ratnog veterana koji je zalagao nakit kako bi se brinuo za svoju suprugu obolelu od demencije.

Dženel Mari snimila je Donalda, veterana ratnog vazduhoplovstva sa invaliditetom, kako pokušava da založi nakit u US "Gold end Pon" u Mančesteru kako bi otplatio dug koji je stekao dok je pokušavao da se brine o svojoj bolesnoj ženi, kojoj je nedavno dijagnostifikovana demencija.

"Mogao bih da te poljubim"

Mari je pokrenula "GoFundMe" nakon što je saznala da je Donaldov stanodavac podigao stanarinu i da je "užasno zaostajao sa svim svojim računima" i plašio se da će izgubiti svoj dom.

"Smrtno se boji da će biti iseljen i da će mu ženu naterati da ode u dom“, napisala je ona.

Ranije ove nedelje, iznenadila ga je kovertom sa 1.300 dolara koju je prikupila.

- Mogao bih da te poljubim - kaže Donald dok otvara koverat u videu objavljenom na TikTok-u. Suze mu kreću kada shvati šta je u paketu, a onda je počeo da broji: "O, moj bože".

Kada mu se kaže kolika je količina, lice mu se smekša i on insistira da ona "ne može to da uradi".

"Slušaj, ne mogu ti dozvoliti da to uradiš umesto mene", kaže joj, glasom punim emocija. "Nikad ti ne bih mogao zahvaliti."

Dok Donald gubi reči, Mari mu kaže: "Znam da se boriš, znam da pokušavaš da se brineš o svojoj ženi. Cenim vašu vojnu službu".

Ostalo mu još samo 80 dolara duga

Uz velikodušnu ponudu – koju su Mari, njen verenik i oko 25 drugih ljudi uložili – Donaldu je ostalo samo 80 dolara duga za otplatu i on je mogao da zadrži svoj nakit.

"Ti si prerušen anđeo, zaista jesi“, kaže on Mari. "Ne znam šta da kažem, stvarno ne znam šta da kažem".

"Ovo je najbolji rođendanski poklon koji je iko imao", uzvikuje jedan od prisutnih. Donald će 25. avgusta napuniti 91 godinu.

Veteran Ratnog vazduhoplovstva, koji nema dece, insistirao je da će odvesti Mari na ručak kada to bude mogao da priušti, ali je ona ljubazno odbila, insistirajući da ona i drugi donatori jednostavno žele da pomognu.

Potraga za novim domom

- Ako bih ikada mogao da se izvučem ispod ove velike stene koja je na meni, mogao bih da počnem da se bolje brinem o svojoj ženi - rekao je on Mari.

- Trenutno, postoje stvari koje treba da radim, a koje ne mogu da priuštim. Zaista mi smeta. Samo se osećam veoma loše zbog toga.

- Radiš sjajan posao - uverava ga Mari.

- Pokušavam - odgovara.

Mari takođe pomaže Donaldu da traži novi, pristupačniji dom za njega i njegovu ženu, a čak je i tražila smeštaj u Odeljku 8 za njih, rekla je za USA Todai.

- Istražila sam sve vrste resursa, čak i za smeštaj u Odeljku 8 za njega, a liste čekanja su predugačke - rekla je ona.

Bonus video:

05:35

ŽIVOT VATROGASACA: Teret posla kao OPASNOST, ali i LEK

(Espreso/ Blic/ Dejli mejl/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.