Posle Putina i Medvedev bljuje vatru! Rusi zapenili od besa kao nikad, ono što je izneto u javnost... svet u šoku!
Dmitrij Medvedev, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

NE MIRIŠE NA DOBRO

Posle Putina i Medvedev bljuje vatru! Rusi zapenili od besa kao nikad, ono što je izneto u javnost... svet u šoku!

Zamenik predsednika Saveta Bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je komentarisao napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast

Objavljeno:

Specijalna vojna operacija (SVO) bi sada trebalo da dobije otvoreno eksteritorijalni karakter i da uključuje, između ostalog, zauzimanje Kijeva, ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast.

"Ovo više nije samo operacija vraćanja ruskih zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista. Moguće je i potrebno ići u zemlje još postojeće Ukrajine. U Odesu, Harkov, u Dnjepropetrovsk, Nikolajev, Kijev i dalje", napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, ne bi trebalo da postoje ograničenja u smislu određenih priznatih granica ukrajinskog Rajha, a da se sada o tome može i treba razgovarati otvoreno, bez stida i diplomatskih naklona.

Medvedev je naveo da bi teroristička operacija Banderinih sledbenika trebalo da ukloni sve tabue sa te teme.

"Neka ovo shvate svi, uključujući i englesku kopilad: prestaćemo samo kada to budemo smatrali prihvatljivim i isplativim za sebe. Večan pomen poginulim, vojnicima, civilima i svima koji su bili pod žestokom vatrom neonacista. Najbolja uspomena na njih je pažljivo planirana odmazda. Ozdravljenje svim ranjenim", zaključio je Medvedev.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

Prethodno je Ministarstvo odbrane RF objavilo da jedinice ruske vojske i graničari odbijaju napade ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, a na područje borbi na državnoj granici Rusije i Ukrajine u ovoj oblasti poslate su i rezervne jedinice.

Telegram kanal "Maš" objavio je 6. avgusta da se grupa od oko 100 ukrajinskih diverzanata u oklopnim vozilima, uključujući američke proizvodnje, oko 9 časova po lokalnom vremenu približila ruskoj granici u blizini grada Sudža.

"Napad ukrajinskih diverzanata na Kursku oblast u Rusiji završen je porazom i povlačenjem snaga Kijeva na svoju teritoriju", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Bonus video:

00:58

POSETA ŠOJGUA IRANU NIJE U VEZI SAMO SA NAPADOM IRANA NA IZRAEL! Analitičari: Rusija i SAD su u igri, ide se na sve ili ništa

(Espreso/ RT Balkan/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.