Hitno! Oglasio se Šojgu
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

užas

Hitno! Oglasio se Šojgu

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Oružane snage Ukrajine izgubile više od 115 hiljada vojnika i 3 hiljade jedinica tehnike za skoro dva meseca.

Objavljeno:

On je rekao da je za ta dva meseca teritorija koju kontrolišu ruske trupe povećana za 420 kvadratnih kilometara, prenosi list Izvestija. Šojgu je naveo da iz Kijeva nije bilo reakcije na uslove za rešavanje situacije u Ukrajini, koje je u junu izneo ruski predsednik Vladimir Putin.

"Od tada je prošlo skoro dva meseca, nema reakcije", rekao je Šojgu.

Kako je naveo, besmisleno je govoriti o takvom formatu kao što je Ženevska konferencija o Ukrajini i "formula Zelenskog" jer pregovori bez glavnog pregovarača nisu baš jasni, prenosi Interfaks.

Putin je u junu izneo mirovni predlog za rešavanje sukoba u Ukrajini koji predviđa priznavanje Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, jačanje vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, kao i ukidanje zapadnih sankcija Rusiji.

Bonus video:

01:55

DA LI JE SIGURNIJE ULAGATI U ZLATO ILI U NEKRETNINE? Stručnjaci izneli benefite i rizike dvaju najsigurnijih investicija

(Espreso / B92 / J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.