Dečak gledao jaganjce, pa na njega pao zid: Mališan preminuo, velika tuga
Hitna pomoć/Ilustracija, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

tragedija

Dečak gledao jaganjce, pa na njega pao zid: Mališan preminuo, velika tuga

Dečak je video jaganjce i želeo je bliže da ih osmotri

Objavljeno:

Dečak star 17 meseci stradao je kada je na njega pao zid, dok je gledao jaganjce na dedinom imanju u Safolku.

Malog Roana je otac uzeo iz vrtića 5. aprila prošle godine i odveo ga na porodično imanje da vidi životinje. Dečak je video jaganjce i želeo je bliže da ih osmotri. Životinje su bile smeštene u toru koji je sa tri strane bio opasan ogradom, a sa jedne betonskim zidom visine oko metar.

Otac ga je prebacio preko betonskog zida u tor, da bi stao pored životinja, a onda je otac krenuo da preskoči zid. U tom trenutku se zid obrušio i pao na dete.

Dečak je zadobio stravične povrede glave, otac ga je odmah uzeo u naručje i počeo da trči ka kući, kako bi pozvao hitnu pomoć. Detetu je u sanitetskom vozilu stalo srce. Lekari su uspeli da ga reanimiraju, ali su dečakove povrede bile mnogo teške i preminuo je u bolnici kasnije tokom dana.

Tokom suđenja se čulo kako je dečak redovno odlazio na imanje kod dede, da bi rastao uz životinje. Navodi se i da nije u pitanju farma, već da je deda životinje držao iz hobija i za sopstvene potrebe. Veštačenjem je ustanovljeno da je došlo do obrušavanja zida jer nije postojala dovoljno jaka konstrukcija da pruži potporu.

Stručnjaci su istakli da osoba, koja se ne razume dovoljno u građevinu, ne bi mogla da zna da će pasti zid.

"Ne biste to mogli da znate sve dok ne primenite odgovarajuću silu na određeni deo. Sve i da svom snagom pokušate da ga zaljuljate on bi stajao čvrsto, ne bi delovao klimavo, možda ne biste bili svesni da će se obrušiti sve do poslednjeg trenutka", rekao je veštak.

Zaključak je da je dečak stradao sticajem nesrećnih okolnosti.

Bonus video:

02:28

OPREZ! DETE MOŽE DA SE UDAVI ZA POLA MINUTA U BAZENU DUBOKOM TEK 20 CM! Nikolić: Događa se tiho bez vriske MORAMO NADGLEDATI DECU

(Espreso/Telegraf/I.N./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.