Da li znate da je Deadpool lik inspirisan Vejdom Vilsonom koji čeka smrt: Žene misle da je je*ozovan i obožavaju ga
Vejd Vilson "Deadpool", Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER, Društvene mreže

da li ste znali?

Da li znate da je Deadpool lik inspirisan Vejdom Vilsonom koji čeka smrt: Žene misle da je je*ozovan i obožavaju ga

Pravo ime ovog heroja je Vejd Vilson i on je bivši pripadnik specijalnih jedinica koji je odlilčan u tome što radi. Zbog retke bolesti, podvrgnuo je sebe raznim ispitivanjima i eksperimetnima

Objavljeno: 13:19h

Velika pometnja u svetu se i dalje ne stišava, a za sve to odgovoran je Deadpool, anti heroj koji ima dugačak jezik. Novog junaka tumačiće Rajan Rejnolds i sudeći po slikama i trejlerima, izgleda da će ovo biti film veran stripu.

Ali, da li znate ko je Deadpool?.

Pravo ime ovog heroja je Vejd Vilson i on je bivši pripadnik specijalnih jedinica koji je odlilčan u tome što radi. Zbog retke bolesti, podvrgnuo je sebe raznim ispitivanjima i eksperimetnima. Naučnici su probali da Vilsona učine otpornim poput Volverina ( drugi marvelov junak i pripadnik X MEN-a), ali to nisu u potpunosti uspeli. Vilson je zadobio oboljenje koje podseća na rak i zbog toga mu je celo telo uništeno i prekriveno groznim ožiljcima. Da stvar bude još gora, Vilsonovo mentalno stanje se pogoršalo, pa je on u sebi stvorio jos dve ličnosti sa kojima se često sukobljava.

U trejlerima nismo imali prilike da vidimo ove podeljene ličnosti, ali se nadamo da će to biti prisutno u filmu, jer su ti dijalozi definitivno najsmešnija karakteristika Deadpoola.

DEADPOOL2
foto: Promo

Ipak, Vilson je uz pomoć tretmana uspeo da postane besmrtan. Odlučio je da sakrije svoj fizički izgled i tako napravio svoj prepoznatljiv kostim i postao anti heroj Deadpool.

Pošto je antiheroj, on baš i nema neku veliku odgovornost kao ostali super heroji. On je uvek u igri zbog novca i neke druge koristi i naravno, ubija sve što se pomera. Deadpool je definitivno junak koji najviše ubija. U stripovima je bio u timu sa raznim herojima, ali omiljeni Marvel junaci su mu Vulverin, Spajdermen, Kolosus i Kejbl.

Deadpool je jedini heroj koji je svestan da se nalazi u stripu, filmu i on namerno probija četvti zid i komunicira sa publikom. Ova osobina ga čini jednim od najduhovitijih i najzanimljivijih strip junaka ikada.

Marketing za ovaj film je zaista neverovatan i imali smo prilike da vidimo mnoštvo trejlera i reklama i nadamo se da će film biti isto toliko dobar.

Ipak, na društvenim mrežama se može naći tvrdnja da je pravi Deadpool ustvari ubica koji je osuđen na Floridi na smrtnu kaznu koji se zove Vejd Vilson i kojim žene lude.

Naime, Amerikanac Vejd Vilson osuđen je za brutalno ubistvo dve žene, i preti mu smrtna kazna. Ipak, ono što čudi je to da ga žene obožavaju, i redovno pišu pisma njemu, ali i sudu da ga umesto na smrtnu kaznu, osude na doživotni zatvor.

On će biti osuđen za ubisto Kristin Melton (35) i Dajan Ruiz (43), a obe je ubio u oktobru 2019. godine.

@dailymailcrime The father of Wade Wilson shared the gruesome details about the moment he learned his son, who was convicted of murdering two women in Cape Coral, Florida, was a killer. #wadewilson #murderer #doublemurder #killer #court #sentenced #prison #crimetok ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Vilson, koji je inače sa Floride, prvu žrtvu Kristinu upoznao je u baru. Sledeći dan su izašli na sastanak, a ona nije ni slutila da će je Vejd zadaviti u njenoj kući. Druga žrtva, Dajana, išla je na posao kada joj je Vilson prišao u automobili i pitao je za pravac. Kada je stala i počela sa objašnjvanjem, Vejd ju je oteo.

Na sudu je svedočio i njegov otac koji je rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, onda je "nastavio da je gazi". Njeno telo pronašli su nekoliko dana kasnije na polju u blizini.

Njegovi advokati su podneli zahtev za ponovno suđenje ili za oslobađajuću presudu za ubistvo Kristine Melton, ali nije poznato da li će biti odobreno.

Ubio dve žene, a hiljade lude za njim

Šerifska kancelarija okruga Li potvrdila je u petak da je Vilson primio 3.903 poruke od 12. juna - dana kada je proglašen krivim za ubistva. Zatvorenici mogu da primaju upite preko nadgledanog naloga za razmenu poruka, a Vilson je takođe primio 65 pisama poštom.

Kancelarija je saopštila da je Vilson prihvatio 279 zahteva za povezivanje i da je poslao 754 fotografije - od kojih su 163 odbijene zbog "njihove neprikladne prirode".

Pisma mu pišu ljudi, pretežno žene, koje mole porotu i sudije da se sažale i ne osude ga na smrtu kaznu. Takođe, ženu su osnovale grupe podrške Vilsonu, "Sačuvajte Vejda Vilsona" na TikToku, kao i na Instagramu.

Zakon Floride zahteva da najmanje osam porotnika glasa za smrtnu kaznu. Deset od 12 porotnika u sudnici okruga Li u Fort Majersu glasalo je prošle nedelje za smrtnu kaznu.

U drugom pismu žena po imenu Lindzi Bran traži da se Vilson leči i da mu se posvete zbog njegovim problema sa mentalnim zdravljem.

Ipak, priča se po društvenim mrežama da je Vejd "bacio oko" na svoju plavu advokaticu. A, kako je gleda, možete videti na snimku ispod:

Da li i vi vidite sličnost?

Bonus video:

02:03

Ubica Darka Geislera se presvukao na ulici

(Espreso / J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.