Bio u komi 244 dana, probudio se, počeo da se oporavlja: 7 godina kasnije, sudbina je došla po njega na jeziv način
Dru Kon, Foto: Go found me / screenshot

potresno

Bio u komi 244 dana, probudio se, počeo da se oporavlja: 7 godina kasnije, sudbina je došla po njega na jeziv način

U intervjuu za lokalnu stanicu WTLV-TV, Jolanda Ozborn-Kon, njegova majka, rekla je da su lekari nakon prve nesreće bili spremni da "uzmu njegove organe"

Objavljeno:

Čovek koji je proveo 244 dana u komi pre nego što se probudio i oporavio, preminuo je sedam godina kasnije nakon što ga je udario kamion, prema izveštajima iz SAD-a na koje se poziva Sky News.

Dru Kon je bio na samo nekoliko dana od svog 30. rođendana kada ga je "udario kamion dok je šetao", navedeno je u apelu na GoFundMe objavljenom u subotu.

Na stranici se Dru opisuje kao "moderno čudo koje je sada potpuno izlečeno i slobodno, sedeći pred nogama Isusa."

"Iako nam nedostaje više nego što reči mogu opisati, mirni smo znajući da je konačno kod kuće."

Stranica na GoFundMe je organizovana kako bi se platili njegovi pogrebni i medicinski troškovi koje je imao tokom proteklih sedam godina.

Kon je poginuo u Džeksonvilu, Florida, u petak, nakon što ga je udario kamion dok je šetao ulicom Kolins oko 5.30 ujutrou, saopštila je kancelarija šerifa Džeksonvila.

Vozač, koji je rekao policiji da ga nije video, zaustavio se i pozvao 911, ali je bilo prekasno. Kon je proglašen mrtvim na licu mesta.

Probudio se iz kome nakon osam meseci

Sedam godina ranije, bio je uključen u nesreću na motociklu u istom gradu.

Uprkos tome što su doktori mislili da je "moždano mrtav i da nikada više neće hodati ili govoriti", on se probudio iz kome nakon osam meseci i, prema njegovoj stranici na GoFundMe, "živeo je život punim plućima".

Dru Kon
Dru Konfoto: Go found me / screenshot

U intervjuu za lokalnu stanicu WTLV-TV, Jolanda Ozborn-Kon, njegova majka, rekla je da su lekari nakon prve nesreće bili spremni da "uzmu njegove organe".

"Bila je to moja vera koja mi je dala hrabrost da govorim i odbijem, i da im kažem: 'Nećete dobiti ni nokat na nozi niti trepavicu.'"

Nakon što je pušten iz bolnice dok je još bio u komi, Kon je šokirao svoju majku kada se probudio i rekao: "Da, mama, u redu sam. Volim te, mama."

Nakon godina rehabilitacije, Kon je ponovo počeo da hoda - samo da bi ga još jedna nesreća tragično pogodila, ovog puta sa fatalnim ishodom.

Potresne reči majke

"Bog je ispunio moju molbu, i nisam ljuta. Nisam besna. U miru sam. Dobila sam sedam godina i, kao Jezekija koji je okrenuo svoje lice ka zidu, sećam se kako sam sedela na Druovom bolničkom krevetu i rekla sebi: 'Neka bude Tvoja volja" rekla je njegova majka.

Rekla je da veruje da je njen sin sada u raju i da više ne pati.

"Dru je izlečen, hoda, ne muči se da zadrži ravnotežu", rekla je. "Njegova ruka je verovatno podignuta visoko, govoreći 'Hvala Ti, Isuse!' Dru verovatno drži fudbalsku loptu u jednoj ruci, a Bibliju u drugoj."

Apel na GoFundMe stranici navodi: "Dru nam je pokazao kako izgleda hodati u veri. Dodirnuo je bezbroj života ukazujući svima koje je sreo na Isusa."

"Bio je strastven u pomaganju onima koji se bore sa traumama i traumatskim povredama mozga, uvek im pružajući nadu."

(Espreso/Skynews/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.