Devojka u Japanu sela na ovu spravu, pa je kaznila policija: Nećete verovati kada čujete o čemu je reč! (VIDEO)
Devojka vozi električni kofer, Foto: Printscreen/TikTok/mtvuk

neverica

Devojka u Japanu sela na ovu spravu, pa je kaznila policija: Nećete verovati kada čujete o čemu je reč! (VIDEO)

Japanski zakoni o saobraćaju su veoma strogi kada je reč o ovakvim uređajima

Objavljeno:

U Japanu se nedavno dogodio nesvakidašnji incident koji je privukao pažnju javnosti. Policija je zaustavila i kaznila kinesku studentkinju zbog vožnje električnog kofera na javnom putu.

Prema izveštaju lokalne policije, devojka je upravljala koferom na tri točka koji može dostići brzinu od 13 km/h. Ovakvo prevozno sredstvo se, iznenađujuće, svrstava u istu kategoriju kao mopedi ili manji motocikli zapremine do 50 kubnih centimetara.

Japanski zakoni o saobraćaju su veoma strogi kada je reč o ovakvim uređajima. Naime, upotreba motorizovanih kofera na putevima je zabranjena jer ne ispunjavaju bezbednosne standarde - nemaju kočnice, prednja svetla niti propisanu signalizaciju.

Incident se dogodio 25. juna, kada je policijska patrola primetila studentkinju kako vozi svoj električni kofer. Ona je optužena za kršenje Zakona o saobraćaju, što je izazvalo burne reakcije u javnosti.

Devojka je izjavila da je kofer kupila preko kineskog internet prodavca i da nije bila svesna da se tretira kao vozilo.

@mtvuk That suitcase isnt a want, it’s a neeeeeeeed (also not me doing two Lisa posts in a row ooop she’s just THAT gworl) 💅 #lisa #lalisa #blackpink #mtvceleb ♬ vroom vroom

"Nisam ni pomislila da mi je potrebna vozačka dozvola za ovo", rekla je ona policiji, odbacujući optužbe.

Ovaj slučaj otvara pitanje o regulisanju novih oblika prevoznih sredstava u urbanim sredinama. Iako na prvi pogled deluje apsurdno, incident naglašava potrebu za jasnijim propisima u eri sve raznovrsnijih električnih prevoznih sredstava.

Ostaje da se vidi kako će se ovaj slučaj dalje razvijati i da li će dovesti do preispitivanja postojećih saobraćajnih propisa u Japanu, prenosi jutarnji.hr.

Bonus video:

00:11

Saobraćajna nezgoda kod Arene, ugao Bulevara Zorana Đinđića i Antifašističke borbe

(Espreso/24 sedam.rs/K.O./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.