Jezivi prizori iz Bugarske, eksplozije odzvanjale u blizini Sofije! Ima poginulih, povređenih i nestalih (FOTO)
Eksplozija u skladištu vatrometa u Bugarskoj, Foto: Hristo Vladev/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

užas

Jezivi prizori iz Bugarske, eksplozije odzvanjale u blizini Sofije! Ima poginulih, povređenih i nestalih (FOTO)

Eksplozije su zahvatile šest skladišta, trajale su celu noć i sprečavale spasioce da se približe

Objavljeno:

Jedna osoba je poginula, jedna teže povređena, a dve se vode kao nestale u eksplozijama skladišta vatrometa kod Sofije u Bugrarskoj, javile su jutros bugarske vlasti.

Nesreća čiji uzrok za sada ne može da se utvrdi dogodila se juče posle radnog dana u mestu Elin Pelin, predgrađu Sofije.

Eksplozije su zahvatile šest skladišta, trajale su celu noć i sprečavale spasioce da se približe.

Ministar unutrašnjih poslova Kalin Stojanov, koji je došao na lice mesta, rekao je novinarima da je umro jedan 49-ogodišnji muškarac koji je prebačen u bolnicu posle udisanja toksičkog dima.

Njegova 20-ogodišnja ćerka zadobila je teške opekotine na 85 odsto tela i strahuje se da lekari neće moći da je spasu, dodao je ministar.

Jedan 60-ogodišnji muškarac i sin vlasnika objekta star 22 godine nalazili su se na tom mestu u vreme eksplozija i još nisu pronađeni, rekao je ministar.

Oko 150 meštana u okolini evakuisano je, a drugi su proveli noć u kolima, praktično stražareći da bi zaštitili kuću u slučaju požara.

Zbog ove nesreće, najozbiljnijeg incidenta tog tipa u Bugarskoj poslednjih godina, stručnjaci su pozvali na zabranu pirotehničkih proizvoda koje koriste balkanske zemlje za rođendane i druge proslave.

Bonus video:

00:15

Eksplozija bojlera u zgradi u Čačku

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.