Srušio se ruski vojni helikopter: Nikome nije bilo spasa, poginula čitava posada
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/ Rob Lee

rusija

Srušio se ruski vojni helikopter: Nikome nije bilo spasa, poginula čitava posada

Komisija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije radi na mestu pada helikoptera

Objavljeno:

Ruski vojni helikopter Mi-28 srušio se jutros tokom redovnog leta u Kaluškoj oblasti, a posada je poginula, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"U regionu Kaluge, helikopter se srušio u nenaseljenom području. Preliminarni uzrok pada letelice je tehnički kvar", navodi se u saopštenju.

Komisija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije radi na mestu pada helikoptera, prenosi agencija RIA Novosti.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja saopštio je juče da je terorista, za kog se sumnje da je izvršio bombaški napad u Rusiji, danas uhvaćen u Bodrumu.

"Terorista koji je izvršio bombaški napad u Rusiji uhvaćen je u Bodrumu", napisao je Jelrikaja na svom nalogu na mreži Iks.

On je objasnio da su danas u 10.30 dobili informaciju iz ruskog ogranka Interpola/Europola da je "osoba po imenu Jevgenij Serebrjakov, državljanin Rusije, za kog se sumnja da je izvršio teroristički napad bombom u Moskvi, u Tursku došao avionom Moskva-Bodrum", preneo je Hurijet.

Utvrđeno je da je lice ušlo u Tursku kao turista preko aerodroma u Bodrumu u 09.40 sati i da nije prepoznato jer se ne nalazi u evidenciji Interpolove međunarodne baze podataka o traženim licima, niti na spisku opasnih osoba.

Jerlikaja je čestitao "herojima" koji su uspešno izveli ovu operaciju i naglasio da se "borba protiv terorizma nastavlja".

"Odlučno nastavljamo našu borbu protiv terorista unutar i izvan naših granica i protiv terorizma na globalnom nivou", napisao je Jerlikaja.

Jutros su dve osobe povređene u eksploziji automobila marke "tojota lend kruzer", u dvorištu kuće na severu Moskve. U eksploziji automobila u Moskvi teško je povređen službenik Ministarstva odbrane Andrej Torgašev, koji je u nesreći ostao bez nogu i u kritičnom je stanju, saznaje Komersant.

Nadležne službe otvorile su slučaj - ubistvo u pokušaju, koje kasnije može da bude prekvalifikovano u teroristički napad. Slučaj je predat prvom odeljenju za istragu posebno važnih slučajeva Moskovskog istražnog komiteta.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/Republika/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.