Kamala Haris traži podršku baš od njih: Tramp osnažen nakon napada, sve je spremno za trku!
Kamala Haris, Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

predizborna trka

Kamala Haris traži podršku baš od njih: Tramp osnažen nakon napada, sve je spremno za trku!

Tri dana pošto je ušla u trku za predsedničkog kandidata Demokratske stranke na izborima 5. novembra, Haris je članicama udruženja Zeta Fi Beta rekla da se "uz njihovu podršku bori za budućnost nacije"

Objavljeno:

Potpredsednica SAD Kamala Haris zatražila je danas od više hiljada članica tradicionalnog afroameričkog udruženja studentkinja u saveznoj državi Indijana da joj pomognu da pobedi na predstojećim predsedničkim izborima.

Tri dana pošto je ušla u trku za predsedničkog kandidata Demokratske stranke na izborima 5. novembra, Haris je članicama udruženja Zeta Fi Beta rekla da se "uz njihovu podršku bori za budućnost nacije".

"U ovom trenutku, verujem da se suočavamo sa izborom između dve različite vizije za našu naciju. Jedna je fokusirana na budućnost, a druga na prošlost", rekla je Haris, favoritkinja za predsedničku nominaciju demokrata posle povlačenja predsednika Džozefa Bajdena iz trke u nedelju.

Džo Bajden i Kamala Haris
Džo Bajden i Kamala Harisfoto: Mandel NGAN / AFP / Profimedia

Predsednički kandidat demokrata nije pobedio u Indijani od 2008. godine, kada je to pošlo za rukom Baraku Obami.

Haris je danas govorila na tradicionalnom skupu koji se održava svake druge godine, pred oko 6.000 ljudi, uglavnom žena, u saveznoj državi u kojoj očekuje značajnu podršku žena koje nisu bele rase.

Haris, čiji su roditelji iz Jamajke i Indije, razgovarala je sa članovima grupe koji su već uzbuđeni zbog mogućnosti da bude kandidatkinja demokrata.

Ipak, demokrate se suočavaju sa izazovima posle skoka inflacije, dok je bivši šef države Donald Tramp, predsednički kandidat republikanaca, osnažen pošto je preživeo atentat 13. jula u Pensilvaniji.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Gordon Annabelle/CNP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na izborima 2020. godine, crnkinje su činile svega sedam odsto biračkog tela. Ali je 93 odsto njih glasalo za Bajdena, što je doprinelo njegovim tesnim pobedama u državama kao što su Mičigen, Pensilvanija i Džordžija.

Bonus video:

08:50

TRAMP SPREMA AMERIKU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Najavio gradnju GVOZDENE KUPOLE! - Da nijedan neprijatelj ne može da nas pogodi!

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.