Veliki korak za palestinski narod: Sve se odigralo usred Kine - dočekali su!
Pekinška deklaracija, Foto: Pedro PARDO / AFP / Profimedia

istorijski momenat

Veliki korak za palestinski narod: Sve se odigralo usred Kine - dočekali su!

Među potpisnicima deklaracije su lideri rivalskih grupa Fatah i Hamas, koje se već 17 godina bore za vlast u Gazi i na Zapadnoj obali

Objavljeno:

Četrnaest različitih palestinskih grupa dogovorilo se da okončaju svoje podele i ojačaju "Palestinsko jedinstvo" potpisivanjem Pekinške deklaracije danas u Kini, preneli su kineski mediji.

Deklaracija je potpisana tokom dijaloga pomirenja među frakcijama, koji se održao u Pekingu od 21. do 23. jula, objavila je kineska televizija CCTV, prenosi Rojters.

Među potpisnicima deklaracije su lideri rivalskih grupa Fatah i Hamas, koje se već 17 godina bore za vlast u Gazi i na Zapadnoj obali.

Potpisivanju deklaracije prisustvovao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji, koji je rekao da taj dokument znači uspostavljanje "privremene vlade nacionalnog pomirenja" u Gazi u posleratnoj fazi.

- Najvažnija stvar je sporazum o formiranju privremene vlade nacionalnog pomirenja oko poslijeratne vlade Gaze - rekao je Ji, prenosi Ansa.

Bonus video:

04:01

KOLIKO JE KINA ULOŽILA U SRBIJU? Stručnjaci odgonetnuli: Pupinov most im je bio prva investicija u Evropi, a sada ulažu milijarde!

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.