Ursula fon der Lajen po drugi put izabrana za predsednicu Evropske komisije!
Ursula fon der Lajen, Foto: EPA-EFE/Lavandeira Jr

PONOVO NA ČELU

Ursula fon der Lajen po drugi put izabrana za predsednicu Evropske komisije!

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) glasali su za reizbor Fon der Lajen, koja je i u prethodnom mandatu bila na čelu EK

Objavljeno:

Ursula fon der Lajen po drugi put je izabrana za predsednicu Evropske komisije (EK).

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) glasali su za reizbor Fon der Lajen, koja je i u prethodnom mandatu bila na čelu EK.

Za izbor Fon der Lajenove glasao je 401 poslanik EP.

Ona je prethodno u političkim smernicama za narednu Evropsku komisiju navela je da će pristupanje EU uvek biti proces zasnovan na zaslugama i poručila da će biti pojačana podrška za pripremu zemalja kandidata, uključujući kroz investicije i reforme iz Plana rasta za Zapadni Balkan.

„Pristupanje EU uvek će biti proces zasnovan na zaslugama – i svaki kandidat će se ocenjivati na osnovu sopstvenog napretka ka ispunjavanju svih kriterijuma. Pojačaćemo podršku za pripremu zemalja kandidata, posebno koristeći investicije i reforme u Planu rasta za Zapad Balkan i instrument za Ukrajinu. Ovo će pomoći da se oni integrišu u delove pravnih tekovina EU i jedinstveno tržište i to će ih naviknuti na pristup fondovima EU“, navodi se u političkim smernicama Fon der Lajen, koje je objavila Evropska komisija.

Bonus video:

05:09

SAD I EU NEĆE DOZVOLITI NIKOME DA NARUŠI MIR U REGIONU ČIJI JE SRBIJA GARANT Marko Matić: Velika stvar što je Marko Đurić ovde

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.