Donald Tramp nakon atentata stigao u Milvoki: Čim je izašao iz aviona, usladeila je moćna poruka rukom! (VIDEO)
Donald Tramp, Foto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia

pojavio se

Donald Tramp nakon atentata stigao u Milvoki: Čim je izašao iz aviona, usladeila je moćna poruka rukom! (VIDEO)

Tramp bi trebalo da dobije službenu nominaciju svoje stranke na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koja danas počinje u Milvokiju u saveznoj državi Viskonsin

Objavljeno: 08:05h

Donald Tramp otputovao je u Milvoki, gde će ga republikanci ove nedelje službeno nominovati za svog predsedničkog kandidata, nakon što je preživeo pokušaj atentata koji je dodatno rasplamsao političke podele u SAD-u.

Po izlasku iz aviona, Tramp je podigao pesnicu, što je uradio i u subotu nakon atentata. Ta fotografija obišla je svet i ući će u istoriju, preneli su ranije mediji.

Predsednik Džo Bajden naredio je reviziju sigurnosnih mera kako bi se utvrdilo kako se 20-godišnjak s puškom AR-15 približio dovoljno blizu da puca u Trampa u subotu. Kao bivši predsednik, Tramp ima doživotnu zaštitu Tajne službe SAD-a.

Tramp (78) je držao predizborni skup u Batleru u Pensilvaniji, ključnoj državi na izborima 5. novembra, kada su odjeknuli pucnji, pogodivši mu desno uho i okrvavivši mu lice. Njegovi saradnici rekli su da je samo lakše ranjen i da se oseća dobro.

Jedna osoba u gomili je ubijena, a dve su ranjene. Agenti tajne službe smrtno su ustrelili osumnjičenog, objavljeno je.

Tramp bi trebalo da dobije službenu nominaciju svoje stranke na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koja danas počinje u Milvokiju u saveznoj državi Viskonsin, prenosi Hina.

FBI je rekao da nema poznatih pretnji konvenciji ili bilo kome ko će prisustvovati, dok je Tajna služba rekla da ne predviđa nikakve promene u sigurnosnom planu.

"Nameravao sam da odložim svoj put u Viskonsin na Republikansku nacionalnu konvenciju za dva dana, ali sam upravo odlučio da ne mogu da dopustim napadaču ili potencijalnom ubici da nas natera na promenu rasporeda ili bilo šta drugo", napisao je Tramp juče na svojoj stranici Truth Social.

Konvencija će uključivati govore republikanskih zvezda u usponu, a Tramp bi trebalo da objavi svoj izbor za potpredsedničkog kandidata. Očekuje se da će se na konvenciji iznositi stajališta stranke o temama kao što su pobačaj, imigracija i ekonomija.

Bonus video:

00:45

Navijači Engleske i Španije u Berlinu

(Espreso / Telegraf / J.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.