"Ološ ne prekida prljavu igru, platiće visoku cenu": Pretnja sestre Kim Džong Una odjeknula svetom, tenzije rastu!
Kim Jo Džong i Kim Džong Un, Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

AU...

"Ološ ne prekida prljavu igru, platiće visoku cenu": Pretnja sestre Kim Džong Una odjeknula svetom, tenzije rastu!

Severna Koreja je u više navrata lansirala veći broj balona sa otpadnim papirom, komadićima tkanina, opušcima, pa čak i stajskim đubrivom prema Južnoj Koreji, navodeći da je to usmereno protiv južnokorejskih aktivista koji razbacuju političke letke iz svojih balona

Objavljeno:

Sestra moćnog severnokorejskog lidera Kim Džong Una obećala je danas da ce odgovoriti na "novu južnokorejsku kampanju distribucije letaka", nagovestivši da ce Severna Koreja uskoro nastaviti da šalje balone sa otpadom preko granice sa svojim južnim susedom.

Od kraja maja, Severna Koreja je u više navrata lansirala veći broj balona sa otpadnim papirom, komadićima tkanina, opušcima, pa čak i stajskim đubrivom prema Južnoj Koreji, navodeći da je to usmereno protiv južnokorejskih aktivista koji razbacuju političke letke iz svojih balona, prenosi AP.

Zbog toga je Južna Koreja suspendovala sporazum o smanjenju napetosti sa Severnom Korejom iz 2018. godine i nastavila bojeve vojne vežbe u pograničnim oblastima.

U saopštenju koje su preneli severnokorejski državni mediji, Kim Jo Džong je izjavila da su u nedelju ujutro "prljavi leci južnokorejskog ološa" ponovo pronađeni na granici i u drugim oblastima Severne Koreje.

- Uprkos ponovljenim upozorenjima južnokorejski ološ ne prekida ovu grubu i prljavu igru. Mi smo u potpunosti pokrenuli naše kontramere i oni će platiti veoma visoku cenu za svoju prljavu igru - rekla je Kim Jo Džong.

Kim Jo Džong
Kim Jo Džongfoto: Profimedia

Grupe predvođene severnokorejskim prebezima u Južnu Koreju godinama su slale prema Severnoj Koreji ogromne balone sa lecima protiv Pjongjanga, USB stikovima sa K-pop pesmama, južnokorejskim serijama i novčanicama američkih dolara.

Bonus video:

02:48

SEVERNA KOREJA IMA ABNORMALNE ZALIHE MUNICIJE! Analitičar izneo šta je ovoj zemlji NAJPOTREBNIJE OD RUSIJE! Spremali se decenijama

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.