Horor na aerodromu, čoveka usisao motor od aviona: Pojavili se detalji zbog kojih nećete moći da zaspite
Avion, ilustracija, Foto: MB / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

užas u irani

Horor na aerodromu, čoveka usisao motor od aviona: Pojavili se detalji zbog kojih nećete moći da zaspite

Nakon što su se svi putnici i posada iskrcali, mehaničar Abolfazl Amiri je započeo rutinsko održavanje

Objavljeno: 13:36h

Užasna drama dogodila se na međunarodnom aerodromu Čar Bahar, u južnom Iranu, u Omanskom zalivu, kada je tokom radova na održavanju mehaničar uvučen u upaljen motor aviona.

Boing 737-500, iranske domaće kompanije Vareš Erlajns, stigao je po planu iz iranske prestonice Teherana rano ujutro u 7.15 časova i bezbedno je sleteo u Čar Bahar. Nakon što su se svi putnici i posada iskrcali, mehaničar Abolfazl Amiri je započeo rutinsko održavanje.

Iako oko motora uvek postoji sigurnosni prostor koji služi da zaštiti ljude od nesreće, Abolofazl Amiri je prošao kroz njega jer je zaboravio alat na motoru. Nažalost, motor ga je u tom trenutku usisao.

Mehaničar nije imao šanse da pobegne od motora koji radi, a da stvar bude gora, buknuo je požar i sve se zapalilo.

Iako je vatrogasna brigada aerodroma brzo bila na licu mesta i ugasila požar, spasioci su uspeli da izvuku samo ostatke nesrećnog čoveka, piše Bild.

Iranske vazduhoplovne vlasti naredile su istragu o nesreći.

Slične nezgode dogodile su se i na aerodromima u SAD i Holandiji. U maju, na aerodromu Šipol u Amsterdamu, jednog čoveka je usisala turbina Embraera koji je stajao na kapiji spreman za let za Bilund, u Danskoj. Međutim, istraga je nekoliko dana kasnije otkrila da je službenica aerodroma izvršila samoubistvo.

Godine 2023, majka troje dece Kortni Edvards uhvaćena je u motoru na regionalnom aerodromu Montgomeri u SAD jer je prišla preblizu letelici uprkos tome što je bila upaljena. Nažalost, poginula je na licu mesta.

Bonus video:

01:55

U BUDUĆNOSTI NEĆE BITI VOJNIH PILOTA! Pukovnik u penziji ukazao na novu ratnu doktrinu SAD: Ovo je poslednji avion sa posadom

(Espreso/Telegraf/A.Š/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.