PUTIN ĆE VEČERAS BITI DOMAĆIN PRIVATNE VEČERE, OVAJ MOĆNIK MU DOLAZI U POSETU: Oči celog sveta uprte ka Rusiji
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

JOŠ JEDAN SASTANAK

PUTIN ĆE VEČERAS BITI DOMAĆIN PRIVATNE VEČERE, OVAJ MOĆNIK MU DOLAZI U POSETU: Oči celog sveta uprte ka Rusiji

Sutra će se dvojica lidera sastati u užem formatu

Objavljeno:

Premijer Indije Narendra Modi boraviće danas i sutra u poseti Rusiji, gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

To će biti prva poseta Modija Rusiji posle skoro pet godina, a nakon Moskve Modi će posetiti Austriju, prenosi portal "Indija tudej".

Pred odlazak iz Nju Delhija, Modi je rekao da je "posebno i privilegovano" strateško partnerstvo između Indije i Rusije napredovalo u proteklih 10 godina, uključujući oblast energetike, bezbednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma.

- Radujem se razmatranju svih aspekata bilateralne saradnje sa mojim prijateljem predsednikom Vladimirom Putinom i razmeni perspektiva o raznim regionalnim i globalnim pitanjima - dodao je premijer Indije.

Modi je napomenuo da Moskva i Nju Delhi nastoje da održe mir i stabilnost u odnosima između zemalja, prenio je RT Balkan. On je na "X" napisao da će u naredna tri dana boraviti u Ruskoj Federaciji i Austriji i da će ove posete biti dobra prilika za produbljivanje veza sa zemljama "sa kojima Indija ima provereno prijateljstvo". Modi je izrazio želju za interakcijom sa indijskom zajednicom koja živi u tim državama.

O čemu će razgovarati Putin i Modi?

Putin će večeras biti domaćin privatne večere za Modija, sutra će se dvojica lidera sastati u užem formatu, a potom ce biti održani razgovori na nivou delegacija.

Pres-služba Kremlja je saopštila da će Putin i Modi razgovarati o perspektivama za dalji razvoj tradicionalno prijateljskih rusko-indijskih odnosa, kao i o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, prenosi RIA Novosti.

Bonus video:

03:16

OVAKVI SAVEZI PRAVILI SU SE NEPOSREDNO PRED OBA SVETSKA RATA! Analitičar upozorava: Putin šalje poruku ne samo SAD već I KINI!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.