STANOVNICI DOBILI PORUKU SA HITNIM UPOZORENJEM SPREMA SE HAOS U GRČKOJ: Ovaj deo zemlje je na udaru! (FOTO)
Grčka, Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

VAŽNo!

STANOVNICI DOBILI PORUKU SA HITNIM UPOZORENJEM SPREMA SE HAOS U GRČKOJ: Ovaj deo zemlje je na udaru! (FOTO)

Od juče je „talas” nevremena zahvatio Grčku, a glavne karakteristike su kiše, oluje i velika aktivnost gromova

Objavljeno: 11:42h

Nešto posle 12 časova na mobilne telefone stanovnika Atike poslata je poruka 112 jer se u narednih nekoliko sati očekuje pogoršanje vremena.

Od juče je „talas” nevremena zahvatio Grčku, a glavne karakteristike su kiše, oluje i velika aktivnost gromova. Očekuje se da će intezitet oslabiti u četvrtak kasno uveče.

Kako se navodi u poruci 112, „prema EMI-u, u Atici se danas od podneva do ranih večernjih sati predviđaju lokalno jake oluje. Ograničite kretanje i pratite uputstva nadležnih“.

Od ranog jutra loše vreme pogađa značajna područja severne Grčke i uglavnom istočnu Makedoniju i deo centralne Makedonije, kako je u današnjoj objavi na društvenim mrežama naveo direktor EMI Todoris Kolidas.

U svom postu na Platformi Iks, posebno pominjete:

"Dobro jutro. Trenutna situacija potvrđuje prognoze u vezi sa prvim delom vanrednog stanja, oluje su zahvatile istočnu Makedoniju i deo centralne Makedonije ubrzano, ali bez veće količine kiše. Preispitivanje prognoze za preostale oblasti za nekoliko sati, tako da će ažuriranje vanredne situacije dati tačnije vremenske i lokalne informacije”

Generalni sekretarijat civilne zaštite Ministarstva za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, obavestio je nadležne državne organe uključene u službu, kao i regione i opštine u zemlji, tako da su na pojačanoj pripravnosti zaštite, kako bi se odmah suočili sa efektima pojave teških vremenskih pojava.

Istovremeno, Generalni sekretarijat Civilne zaštite preporučuje građanima da budu posebno oprezni, preduzimajući mere zaštite od rizika koji proizilaze iz pojave teških vremenskih pojava.

Bonus video:

00:05

Nevreme u Beogradu

(Espreso/ Protothema/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.