Oglasio se Zelenski nakon posete o kojoj bruji svet: Evo šta je razlog Orbanovog dolaska u Ukrajinu!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

1. put od početka rata

Oglasio se Zelenski nakon posete o kojoj bruji svet: Evo šta je razlog Orbanovog dolaska u Ukrajinu!

Oglasio se Zelenski nakon Orbanove posete Ukrajini

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je da je današnja poseta mađarskog premijera Viktora Orbana Ukrajini jasan signal koliko je važno održati jedinstvo u Evropi.

- Poseta premijera Mađarske Viktora Orbana Ukrajini je prva posle mnogo godina i tokom celog rata. I što je bitno, to je odmah nakon početka predsedavanja Mađarske EU. Jasan signal koliko je važno za sve nas u Evropi da ostanemo ujedinjeni u zajedničkim koracima - rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju.

On je takođe zahvalio Mađarskoj na učešću na Samitu mira koji je nedavno održan u Švajcarskoj i podršci zajedničkoj deklaraciji.

Zelenski i Orban
Zelenski i Orbanfoto: EPA/ZOLTAN FISCHER

"Ukrajina i Mađarska imaju konkretne odnose"

Zelenski je naveo da Ukrajina i Mađarska imaju konkretne odnose u različitim sferama i da "vode računa o zajedničkim interesima".

- Dogovorili smo se o raznim detaljima, ekonomskim, političkim, kojima će se naši timovi baviti. I veoma je važno da naše odnose, naša dostignuća iznesemo u novom dokumentu - u sporazumu koji će definisati dobrosusedstvo za Ukrajinu i Mađarsku - rekao je Zelenski.

Zelenski i Orban
Zelenski i Orbanfoto: EPA/ZOLTAN FISCHER

Zelenski i Orban saglasili su se da rade na sporazumu koji bi rešio razlike između Ukrajine i Mađarske, navodi Ukrinform.

Bonus video:

04:02

OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.